PCOS mellett inzulinrezisztencia?

Tisztel Doktor Úr/Nő! A nőgyógyászom PCOS-t állapított meg nálam, ultrahangos vizsgálatot végzett, valamint vérvételre küldött a hormonszint megállapítása miatt. Nem vagyok elhízott, túlzott szőrnövekedés sem jellemző, a ciklusom viszont rendszertelen volt. Fogamzásgátlót kaptam a ciklusom rendezése végett. Több helyen olvastam, hogy inzulinrezisztencia okozza a probléma alapját, de ezzel kapcsolatos vércukorterheléses vizsgálat nem történt. Ön szerint szükséges lehet? Kialakulhat-e cukorbetegség szövődményként? Mi a legjobb kezelési módszer? Köszönöm válaszát!

Dr. Pétervári László válasza PCOS témában

Az inzulin rezisztencia laborvizsgálattal észlelhető.

Hormonvizsgálat tanácsos a ciklus 3-5.napja és 21-23.napján.

Ez alapján választható a megfelelő kezelési módszer, szükség esetén gyógyszeres.

A diéta, mozgás is segíti a megoldást.

Kérdés: 2013. január 06., 12:38 ;Megválaszolva: 2013. január 07., 23:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elmaradó menstruáció és a rák
Régóta már kb. 5 éve marad er a menstruációm, úgy hogy általában csak fél évente jön meg. Már régebb óta kivizsgáláson vagyok, de nem tudom...
További teendők polycystás ovariumok...
Tisztelt Doktor Úr! 16 éves lányomnak endometriozis gyanúja miatt mr vizsgálatot végeztek. A lelet alapján mindkét ováriumban számtalan...
PCOS, rendszertelen ciklus
PCO áll ténylegesen a háttérben, ez...
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap voltam egy nőgyógyásznál, gyermekvállalás miatt , előző ciklusban szépen megjött mint szokott mindig...nov 14 én 30-31...
Gyógyszerek
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyász orvos megállapította nálam a PCO nevű betegséget. Először voltam ennél az orvosnál, de érdeklődni szeretnék...