Gombás nemi fertőzés

Már több hónapja küzdök egy fertőzéssel, ami a tünetek alapján talán gombás fertőzésre utal. A külső nemi szerv és egy kicsit a hüvelybemenet viszket, és a normálisnál jobban váladékozok. (A váladéknak nincs szaga.) A hüvelyem belül nem fáj, nem viszket. Canesten krémet használok, és amíg naponta ötször-hatszor bekenem, addig teljesen elmúlnak a tünetek, de ahogy csökkentem vagy abbahagyom a kenegetést újra előjön. Voltam nőgyógyásznál, azt mondta, nem lát gyulladást, és vett kenetet, de az eredmény negatív lett. Az orvos a Multi-Gyn Actigel-t javasolta, de nekem a Canesten jobban bevált. Mikor visszamentem az orvoshoz, ismét vett kenetet, az eredmény szintén negatív lett. A doktornő szerint egészséges vagyok, és nincs szükség további kezelésre. De valamitől mégiscsak viszketek! Tudna esetleg javasolni a Canestennél hatékonyabb krémet? Vagy használjam továbbra is a Canestent és legyek türelemmel? De már hónapok óta kenegetem. Hallottam róla, hogy fontos a partner kezelése is, de a párom teljesen egészséges. Bekenje mégis ő is magát? Esetleg menjek el egy másik nőgyógyászhoz? Az újabb vizsgálat előtt esetleg abbahagyjam a Canenstenes kenegetést? Kb. 7 éve szedek Lyndinette 20 fogamzásgátlót, de korábban nem volt ilyen problémám. Betartom az alapvető higiéniás szabályokat és nem használok illatosított tisztasági betétet vagy tusfürdőt. Köszönöm szépen a segítséget!

† Dr. Szalóczy Péter válasza gombás nemi fertőzés témában

Kedvs Kérdező! Leírása több szempontból is rendhagyó! Ha Canestenre reagál, gomba mellett szól, de az mindíg a hüvlyben keletkezik, kölső kenegetés nem elég. erre vannak hüvelykúpok, többekmközött Canestenből is. A Partner mindíg egyidejűleg kezelendő ugyanazzal a szerrel a visszaoltogatás elkerülésére..Tartós fogamzásgátlóm szedés kevés hormontartalma miatt alacsonyabb, érzékenyebb, rossza védekező képességű hüvelyhámot épit fel, érdemes lenne 1-2 hónapra szamúgy is szüneteltetni, térjen vissza a petefészek működése, mialőtt végleg elfelejtené.Olyan egyszerű lenne néhány napi gyógykezelés szünet után nem kenetezni, hanem letenyészteni a hüvelyvéladékot pontosan tisztázva a kórokozót. A multi-Gyn Actigel nem tud kórokozót elpusztítani, de fontos lenne egy kikezelt egészséges hüvely hosszútávú védekezőképességét fenntarteni ujabb fertőzés megelőzése szempontjából. A helyes menetrend a tabletta szünet mellé: kitenyésztés, célzott gyógyszer partnernek is, majd befejező probiotikum hosszabb távra.

Kérdés: 2012. december 28., 15:24 ;Megválaszolva: 2012. december 28., 17:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...