Sérülés

Tisztelt Doktornő/ Úr! Aktus közben éles, nyilalló fájdalmat éreztem a hüvelybemenetnél, ami miatt fel is függesztettük a szeretkezést (misszionárius póz) . Úgy éreztem, mintha megrepedt, -hasadt volna a bőr, vérzés nem volt; valószínűleg nem volt elég nedves a hüvely, kevés volt az előjáték vagy nem kívántam akkor a szexet. Ennek már négy hónapja, és a fájdalom azóta se múlik: napi szinten, függetlenül attól, hogy van-e aktus vagy sem, nagyon érzékeny a terület, fáj (pl. a vizelet ürítésekor, wc-papír használatakor) . A síkosító használatán kívül milyen megoldás lenne lehetséges a fájdalom megszüntetésére? Van erre valamilyen kenőcs, tabletta? A rákszűrésem negatív, a laborvizsgálat némi gyulladást mutatott ki (nőgyógyászati) ; a vér- és vizeletvizsgálat (háziorvosi) negatív: egymást követő napokon végezték a vizsgálatokat. A derékfájdalom (pontosabban az utolsó előtti csigolyák) és az időnként, a baloldali medencébe nyilalló, alhasi fájdalmak összefügghetnek? Úgy érzem, ez pszichésen is gondot okoz nekem, mert előre félek a fájdalomtól és nem is kívánom emiatt a szexet. A párommal tudok erről beszélni, jó a kommunikáció köztünk, csak megoldást szeretnénk a problémára. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Somorjai Attila válasza női sérülés témában

Kedves Kérdező!

Az ilyen tartósan fennálló panaszok (4 hónap) , miatt egy részletes nőgyógyászati ill. sebészeti kivizsgálás javasolt lenne. Ezekkel el lehetne dönteni, hogy az említett esetnek köze van e még a mostani fájdalomhoz (a sérülések után sajnos lehetnek kisebb maradandó elváltozások is, vagy néha a sérülés kapcsán terelődik a figyelem az addig fel nem ismert betegségre) . A bal oldali deréktáji ill. alhasi fájdalmak felvetik a vesekövesség/gyulladás lehetőségét, ill. a terület nőgyógyászati gyulladásának vagy mindezek hiányában a tápcsatorna gyulladásának lehetőségét is.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2012. december 19., 16:47 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 08:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...