Szükséges újabb vizsgálat?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném a véleményét kikérni. Hüvely ultrahangon volt 2-3 hete, mert megváltozott a megvonásos vérzésem októberben és féltem az esetleges terhességtől. Ha teherbe estem volna, akkor a vizsgálat az 5.hét 4. napján történt. A vizsgálat során a méhnyálkahártya vastagságra 1 mm-t mértek. Előtte az orvosom tapintással is vizsgált, aki szintén azt mondta, hogy biztosan nem vagyok terhes. A kérdésem az lenne, hogy előfordulhat, hogy korai volt a vizsgálat és a gyógyszer miatt ilyen vékony és szóba jöhet még a terhesség, vagy tényleg megnyugodhatok és valóban nem vagyok terhes? Az utóbbi pár napban elég sűrűn járok WC-re és kicsit a hasam is érzékeny, ebből gondolok arra, hogy lehet, hogy mégis terhes lehetek. 6 tesztet végeztem, az utolsót tegnap vagyis a 8. hét kezdetén, de mindegyik negatív lett, ami kicsit megnyugtat. A megvonásos vérzésem ebben a hónapban is megjött, mivel az orvosom tanácsára szedem továbbra is a gyógyszert. Ön szerint el kellene mennem ismét nőgyógyászhoz? Válaszát köszönöm! Üdv!

Dr. Törő Bálint válasza terhesség témában

Kedves Kérdező!

Elmondása szerinti UH vizsgálat eredménye és a megvonásos vérzések jelentkezése nagy valószínűséggel ellentmondanak a terhességnek.

Természetesen egész biztos csak akkor lehet, ha januárban ismét elmegy egy UH vizsgálatra.

A tesztek ismételgetése nagy anyagi terhet rónak Önre, abba is lehetne hagyni.

A gyakori vizelési inger és alhasi fájdalom felfázásra utal, ha nem szűnik, gyógyszerért orvoshoz kell fordulnia!

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2012. december 17., 12:53; Megválaszolva: 2012. december 20., 12:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
11 napja késik a menstruációm
Mikrobiológiai lelet
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Szedhetem e a következő hatóanyagú...
2 étrendkiegészítőt szeretnék szedni. Kérdésem, hogy lehet e kismamaként illetve szoptatás alatt. -Az egyik étrendkiegészítő: fekete bodza és...
Terhesség