normális hogy ennyit késik?

Kedves doktor úr/nő! Az a kérdésem, hogy normális ha 2 hónapja és 12. napja hogy késik (tehát ma van a 12. nap december 12.) . Félek hogy valami bajomvan, volt már hogy késett 1 hónapot, na de olyan hogy több mint2 hónapot, nekem ez már sok.. nem állt még be szerintem.. 2011 ben jött meg először.. cickafark tea segíthet? vagy mi lenne jó hogy meghozzam? Volt egy olyan időszak amikor elkezdtem sportolni, minden nap fél órát,.. aztán abba hagytam:) talán ettől maradhat igy el? de ennek már jó ideje.. valamikor még szeptemberben csináltam ezt a sportos valamit.. DEHÁT MI LEHET A BAJOM? Terhes nem vagyok.. nem szedek fogamzásgátlót, és egyéb gyógyszert sem! meddig maradhat ki a menstruáció? meddig normális? 3-4 hónap? REMÉLEM NEKEM A NAPOKBAN MEG FOG JÖNNI.. Minden nap, forró ülőfürdőt veszek.. de semmi.. fehérfolyásom érdekes módon valamiért most folyamatosan van.. de nem csip, nem ég, nem viszket.. csak van. De nekem nem szokott mindig lenni.. csak néha.. akkor most mirt van ilyen sok ideje? kb azóta van amióta késik? VAN OKOM AGGODALOMRA? Kérem írjon jó bő választ! . előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

† Dr. Szalóczy Péter válasza menses zavar témában

Kedves Kérdező! Vérzése késésenem normális, de gyakori, főleg ebben a korban. Nem nagy baj ez rendszerint, hanem egy még fejletlen, instabil hormonkapcsolat apró hibája az agyalapi mirigy irányító hormonjai és a válaszra kötelezett petefészek között. Hogy ez lehet a hiba, bizonyítja, hogy több, mint egy évvel első vérzése után többször, korábban is volt kimaradás. Kijelentése, hogy nem lehet terhes, remélem azt jelenti, hogy még nem volt kapcsolata. Ha így van, érdemes lenne nőgyógyászaton jelentkezve Clostilbegyt nevű gyógyszert felíratni, és a tíz szemből ötöt, naponta egyet öt napig bevenni szájon át. Ha a vérzés a következő 2-3 héten belül lezajlik, annak első napjától számított 5. naptól 5 napon át szedje be a maradékot. Ezután reméljük, hogy a ciklusa berendeződött. De ha az első menetrend után 4-5 hét múlva sem lenne vérzése, vérből vett vizsgálattal hormonszintjeit kéne ellenőrizni szakembernek.

Kérdés: 2012. december 12., 14:33 ;Megválaszolva: 2012. december 15., 14:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció
Tisztelt dokotornő/úr! 43 éves vagyok 16-án jött meg a menstruációm es ma 26-án is tart! Folyamatosan ég fáj verzek hol piros hol barnás de nem...
HOSSZANTARTÓMESTRUÁCI
Szép napot Doktorúr Az én kérdésem az lenne hogy márciusban volt egy spontán vetélésem műtéti be avatkozásra nem volt szükség utána 10 napig...
Menstruációs probléma
Tisztelt Doktor! 9 nappal hamarabb jött meg a menzeszem mint szokott. Fogamzásgátót szedek eddig mindíg napra pontosan jött meg.
Teherbe eshettem?
Üdv! A párommal együttlétkor a hüvelyemben történt az ejakuláció. Rá 5 percre elkezdtem vérezni, menstruációs vér lehetett, menzeszem nincs...
Mi lehet a baj?
Kérdésem a következő lenne! Az utolsó menstuációm rendes idöben volt de az erősebb és élénkebb szinű volt! Elmult de rá 15 napra ujra megjött...