Hüvelygomba és ín/ízületi problémák

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két problémával fordulnék Önhöz. Az egyik hozzám kapcsolódik. Visszatérő hüvelygombával (hüvelygyulladással) küzdök évek óta. Kipróbáltam elég sokféle hüvelykúpot és bogyót, amit a nőgyógyászom felírt, de sajnos előbb-utóbb a hüvelygomba ismét jelentkezik nálam. Sokszor tapasztaltam ezt akkor, mikor a táplálkozásomban nagyobb hangsúlyt kaptak a szénhidrátok (édességek, pékáruk formájában) , illetve mikor valamilyen okból kifolyólag kicsit huzamosabb ideig fogyasztottam kávét, amit egyébként nem szoktam inni. A nőgyógyászom szerint a táplálkozásnak nincs sok köze ehhez a betegséghez. Jelenleg teafaolajat és rózsamézet használok külsőleg, illetve még tart a hüvelykúpos "terápia" is. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint van-e bármilyen, lehetőleg természetes megoldás, ami segíthetne végre teljesen megszabadulni a problémámtól. Sokat olvastam a Candida diétáról is. Ön mit gondol erről? Van valamilyen tanácsa esetleg a táplálkozást illetően? Sajnos csak ideig-óráig bírom ki édesség nélkül, annak ellenére, hogy tudom, a szénhidrátért a gombák is odavannak. A másik kérdésem egy barátom problémájával kapcsolatos.Sajnos a betegség konkrét nevét nem tudom, csak annyit, hogy a könyökénél lévő ín/ízület gyulladásáról van szó. Illetve, állítólag az orvos azt mondta, hogy teniszkönyöke van. Kapott rá injekciót, ami egy ideig használt, de most újra előjött a fájdalom. Ettől dolgozni sem tud rendesen. Újabb injekción gondolkozik, de ő is tudja, hogy az csak enyhíti a fájdalmát, de a problémát nem oldja meg. Próbáltam természetes gyógymódokat keresni (lucerna teát, gyömbért írt az internet.) , amik segíthetnének. De nem tudom, van-e olyan gyógykészítmény, ami véglegesen megszüntetné a problémáját. Vagy talán a műtét lehet a megoldás? Tudom, hogy ez nem sok információ, de ha van bármilyen hasznos tanácsa, annak nagyon örülnénk. Semmilyen betegséggel sem jó együtt élni, pláne huzamosabb ideig. Köszönöm a segítség (ük) et! További szép napot kívánok!:)

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvely gomba témában

Kedves Kérdező! A gomba a hüvelyben makacs kórokozó, de betarva szabályokat meg fog tudni küzdeni vele. A Candida diéta jó dolog, még akkor is, ha nem túl szigorúan, csak megközelítőleg tartja be a kúra folyamán. De rakjunk indulóban rendet, ezért irasson fel 4 kapszula Diflucant, vagy Mycosist Gyno 150 -est, receptre irandó. Partnerével egyszerre vegyenek be egyet-egyet, majd ön a maradék kettőt még két héten át hetente. Indításkot helyezzen fel receptre felírt 10 db. DNS kúpot, nem vérző egymást követő napokon egyet és legalább két alkalommal a felhelyezés után 2 órával legyenek együtt, hogy a partner így a legteljesebben bekenődjön a kúpanyaggal. Ezután a hüvelyben mindent kiirtottunk, de az őrtálló, hasznos tejsav baktériumokat is, ezeket azonnal vissza kell telepíteni, mert az első arra járó kóbor kórokozó azonnal újra el tud szaporodni! Ezért: vegyen recept nélkül Ptotexin Gynophylus 14 kapszulát, hatot folytatólag esténként henyezzen fel, a maradék nyolcat hetente kétszer 4 héten át. Persze, közben mehet a házasélet a kikezet partnerrel, akinek a könyökére igenis nem tüneti, hanem gyógyhatású az izület mellé adott hydrocortison injekció.

Kérdés: 2012. december 11., 15:32; Megválaszolva: 2012. december 14., 19:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ovulációs fájdalom
Üdvözlöm! Abban kérem a segítségét, hogy az utóbbi hónapokban nagyon ritkán előfordult igen kellemetlen hasi diszkomfort érzésem. Ahhoz tudnám...
HPV fertőzés
Nemi szerv
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...