6 cm-es cisztám van, mi lenne a jó döntés az eltávolítás, vagy a meghagyás?

Kedves Doktor Úr! A méhemen elszórtan 5 db myomám van (különböző méretűek 1-12 cm-esek) és van egy 6 cm-es cisztám az uterus bal oldali környezetében. Az utóbbi hónapokban a vérzésem szinte folyamatos volt, csináltak eü kaparást, az utóbbi két hétben a vérzés elmaradt. Két orvossal beszéltem, az egyik a vérzés elállítására adott gyógyszert és a méh teljes eltávolítását helyezte kilátásba, de legalábbis a ciszta kivételét. A másik orvos, most hogy nincsen vérzésem a vérzés megindítására adott gyógyszert és azt mondta, hogy talán semmilyen műtétre nem kerül sor, mivel lehet, hogy hormonok okozzák a tüneteket. A kérdésem az lenne, hogy miért van szükség a vérzés újbóli megindítására? Válaszát előre is köszönöm

Dr. Pétervári László válasza rendellenes méhvérzés témában

A méhen észlelt myomák, a ciszta nagysága és az életkorra is figyelemmel a műtéti megoldás látszik célszerűnek. A vérzés újbóli meghozatala nem szükséges.

A műtét nélkül panaszai valószínűleg nem oldódnak meg.

Kérdés: 2012. december 10., 20:16; Megválaszolva: 2012. december 17., 20:15

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Folyadék alapú cytologiai lelet
Irritált hüvely bemenet
Lehetek terhes előváladéktól?
Nőgyógyászati probléma
Változókori hormonpótlás...