visszatérő hüvelygomba

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 1 éve küzdök hüvelygombával. 26 éves vagyok 5 éve tartós kapcsolatban, igényes vagyok és figyelek a megfelelő tisztálkodásra. Mégis mindig vissza jön. Kellemetlen és fárasztó már az állandó nőgyógyászhoz járkálás ez ügyben. Ez már 5x jön elő....amikor 1 éve először voltam emiatt a dokinál ő Mycosyst gynot (páromnak is) és Gyno pevaryl adta. Rá 3 hónapra megint előjött. Akkor vettem magamtól Canesten komit (a krémmel a páromat is kentük) és elmúlt 2 hónapra. Majd 1 hónapja ismét egy kicsit viszketet, ismét visszamentem a dokihoz és a Betadine hüvelykúpot adta....Utána vettem Protexin Gynopulost a hüvelyflóra visszaállítására. Utána ismét előjött, így vettem Pevaryl hüvelykúpot. Utána ismét Protexin Gynopulos. Most megint előjött kb. 2 hónap után, úgy hogy párommal már szinte alig vagyunk együtt. Már két orvosnál voltam ezzel kapcsolatban. Most nem tudok menni, mert dolgozom egész héten, a dokihoz meg be kell jelentkezni min. 1 héttel hamarabb h időpontot kapjak, így még jobb esetben is csak jövőhéten tudok elmenni. Most ismét Pevaryl készülök venni....Nem tudom mit vegyek vagy mit csináljak. Kellemetlen nagyon. Ön mit javasolna? Mit vegyek vagy mit csináljak, hogy ne jöjjön vissza mindig 2-3 havonta? Köszönettel

Dr. Szalóczy Péter válasza visszatérő hüvely gomba fertőzés témában

Kedves Kérdező! Minden gombaellenes kezelés jó időre panaszmentessé tette. Két dolgot ajánlok. Bármely gonbaellenes kuppal még egyszer lendüljön be a kezeléasbe,, javasolnám fekiratni a CNS-nek nevezett készített kúpot tíz egymást követeő nem vérzéses napra, de legalább kétszer legyenek együtt két óra múlva, mert a megolvadt kúpanyaggal a partner így kenődik be legjobban a visszaoltás elkerülésére. Ezen kívül irasson fel vagy Diflucan, vagy Mycosist Gyno 150 kapszulából négy szemet, egyet mindketten szájon át vegyenek be, majd ön hetente egszer még két alkalommal vegye be a maradék kettőt. Ha panaszmentes, érdemes még további 2 szemet havonta egye-egy formában bevenni. Jót tesz a cukorszegény diéta ezek mellé.

Kérdés: 2012. december 10., 14:09; Megválaszolva: 2012. december 12., 22:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus