lehet e még egy gyermekem?

tisztelt weborvos! a héten volt egy régi méhnyakrepedés miatti méhszáj plasztikám, és egy méhnyak polypot is eltávolitott az orvos.a kérdésem az, hogy eddig csak 1terhességem volt 19éve szültem, és szeretnék egy másik babát is.ebben a korban lehetek e még terhes igy, hogy megmütöttek? régebben jártam orvoshoz az új baba miatt de csak klostilbegyet irt az orvos semmi mást nem csinált.lehetséges, hogy a polyp miatt nem sikerült a baba? az ultrahang sem mutatta ki.42éves vagyok van e remény? válaszát előre is köszönöm.

Dr. Vereczkey Attila válasza fogamzás esélyei témában

Kedves Kérdező!

A méhnyak polyp és méhszájműtét önmagában nem befolyásolja a fertilitást, de tudni kell, hogy már 36 év felett exponenciálisan csökken a peteérés a ciklusok alatt, 40 éves kor felett minden 10. ciklusban van csak várhatóan peteérés, így a spontán teherbeesés esélye csekély, de nem reménytelen. Érdemes lenne meddőségi szakembert felkeresni, hogy milyen módon lehetne Önnek segíteni, ha spontán teherbeesés nem sikerülne.

Minden jót kívánok Önnek!

üdvözlettel,

dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. december 06., 11:59; Megválaszolva: 2012. december 17., 11:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus