Megváltozott ciklus

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Idén tavasszal, pontosan márciusban hagytam abba, az akkor 1, 5 éves kisfiam szoptatását, mert a tejem eléggé elapadt. Nekem szoptatás közben rendszeres havi ciklusom volt 28 napos, terhesség előtt is. Most viszont, idén május végén 21 napra jött meg a havi vérzésem, majd attól kezdve rendszeresen 21 napos. Kérdésem, hogy ez betudható annak, hogy a szoptatás abba maradt? Valamint, hogy ez már valószínű, hogy így marad? Továbbá, most ebben a hónapban, középidőben erős mellfeszülésem volt, és amikor este zuhanyoztam még egy anyatejcseppek is megjelentek a mellemen. Nekem nagyon begyulladós volt a mellem az első időszakban a szoptatás alatt. Lehetséges, hogy nem apadt el a tejem teljesen? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Somorjai Attila válasza megváltozott ciklus témában

Kedves Kérdező!

Amit elmondott tünet utalhat hormonháztartási zavarra. Feltehetően a tejelválasztásért felelős prolaktin nevű hormon is magasabb koncentrációban lehet a vérében, ennek az okát, illetve az egyéb nemi hormon eltérések kiszűrését részletes vérvizsgálattal és nőgyógyászati vizsgálattal kell egybekötni. Ha semmi rendelleneset nem találnak, akkor szépen lassan meg kell szűnnie tejcsorgásnak.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2012. december 04., 16:36; Megválaszolva: 2012. december 07., 18:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
ciklus hosszának vátozása
Tisztelt Doktor Úr! 2. gyermeket szeretnénk, 3 éve. 43 éves vagyok, és semmiféle korábbi terhességem vagy nőgyógy. műtétem nem volt. A...
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...