Mire számíthatok ezek után?

Tisztelt Doktor Ú! Problémám a következő........61 éves vagyok, 22 éve szültem. Azóta soha nem volt nőgyógyászati panaszom. Rákszűrésre is rendszeresen jártam. Most kb 3-4 hónapja azt vettem észre, hogy a hüvely részbe kicsúszik valami. Elmentem nőgyógyászhoz, aki közölte ez a méhem. 7 éve egyedül élek, kapcsolatom nincs, ez a terhességekre vezethető vissza? Esetleg megerőltető fizikai munkára? Az orvosom azt mondta műteni kell. Vagy kiveszik a méhem, vagy fel varrják a méhszalagokat. Ön mit gondol melyik a célszerűbb, melyiket lehet kevesebb fájdalommal, munka kieséssel megúszni. Lábaim visszeresek, mely sűrűn begyullad, most pillanatnyilag súlyos vashiányos állapotba kerültem, 6 hónappal ezelőtt még minden labor eredmény kitűnő volt. Próbálják a vasat vénás ijnekcióval pótolni. Kérem szíves válaszát, mi lesz a kockázatmentesebb megoldás. Köszönettel Irénke 5400

Dr. Szalóczy Péter válasza a méh süllyedése és előesése témában

Kedves Irénke! Állapota ebben a korban kisebb-nagyobb mértékben méh és hüvely előesés, gyakori. Összefűgg szöveti adottságával és a korral fogyó, gyengülő rugalmas rostokkal a méhet és hüvelyt övező rost éa szalagrendszerben. Nehéz, elhűzódó szülés valamelyest szerepet játszhat, de a megnyúlást a fiatal szövetek még sokáig kompenzálni tudják.Valóban a legcélszerűbb mielőbb megopráltatni, a műtéthez szükséges kondíciót, igy a vérkép rendezését elötte úgyis megteszik. Az aneszteziólógus szakember műtét elött konzultálni fog magával, kellően mérlegeli és figyelembe veszi viszeres adottságát is. A műtét legjobb eredményű, ha az előreesett méhet is eltávolítján, a hüvely felső vége jobban rögzithető a méhszalagokhoz. A műtét hüvelyen át történik, nem megterhelő, néhány nap bentfekvés után viszont otthon még néhány hétig eröltető nehéz munkét nem ajánlott végezni.

Kérdés: 2012. december 02., 20:24; Megválaszolva: 2012. december 05., 10:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...