folyamatos hüvelygyulladás

Tisztelt Doktorúr! 20 éves egyetemista vagyok és egy nagyon zavaró és kellemetlen problémával fordulok Önhöz. Én eléggé hajlamos vagyok a hüvelyi fertőzésekre, már elég korán, 13 évesen találkoztam ezzel először (12 éves korom óta menstruálok) . A problémám az, hogy kb 2, 5 éve nagyon megsűrűsödött a fertőzéseim/gyulladásaim száma. Kb 2, 5 éve a tünetek intenzívek voltak, erős fájdalom a hüvelyben és környékén, viszketés a nemi szerven, pirosság, túrós folyás. Nőgyógyász is diagnosztizálta a gombás fertőzést. Ekkor a még vény nélkül kapható készítményekkel, pl Canesten, Pevaryl G még kezelni tudtam a problémát. Kb egy éve viszont valamilyen hüvelyi diszkomfort érzés majdnem minden hónapban jelentkezik, folyás nem mindig, csak égő, viszkető érzés és fájdalom közösüléskor. Azóta használtam már mindenféle készítményt, Gynazolt, Vitagyn C-t, Multi-Gyn-t és több, orvos által felírt helyi krémet, illetve szájon át alkalmazandó gomba-ellenes kapszulát, több nőgyógyásznál is jártam. 3 hónapja a fogamzásgátló tabletta szedését is abbahagytam, (elötte cipromixet, majd egy alacsonyabb hormontartalmút szedtem) és nemi élete sem élek egyáltalán azóta. Mit tehetnék, hogy a tüneteim elmúljanak, milyen vizsgálatokra lenne szükségem? Lehetséges, hogy a candidózis áll fenn nálam (interneten olvastam róla)? Segítségét nagyon köszönöm!

Dr. Herman Tünde válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező!

Történjen hüvelyváladék tenyésztés és szűrés un. STD fertőzésekre, ennek ismeretében célzott kezelés szükséges. Mindemellett fontos a hüvely saját flórájának fenntartása, Gynoflor hüvelykúppal és pl. hetente kétszer bórsavas hüvelykúppal.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2012. november 30., 13:32 ;Megválaszolva: 2012. december 03., 17:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Betadine hasmenéy
Gyulladást átadhat-e a lány a...
Jó napot! Olyan helyzet állt elő hogy a páromnak erős nemiszervi gyulladása van, pontosan nem tudni még hogy milyen. Tőlem elkaphatott bármilyen...
Nem múló hólyaghurut és...
Hüvelykúp után nemi élet
Hüvelykúp miatt vérezhetek?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy ideje változó színű és állagú a folyásom, leginkább sárgás volt amikor nem fehér. 4 napja a nőgyógyászom kenet...