Nemi fertőzés, mégis hogyan alakult ki?

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Kedden voltam nőgyógyásznál azzal a problémával, hogy kis dudorok jelentek meg a nagyajkakon és mivel még sosem tapasztaltam ilyet, gondoltam megkérdezem és megvizsgáltatom. Az ellátási lapon a következők olvashatók: "Vizsgálat: Nagyajkakon condylomára susp. elváltozás. Diagnózis/Megállapítás: Anogentiális herpesvírus fertőzés k.m.n. Terápia: Condyline 5 mg/ml külsőleges oldat." Megkérdeztem az orvost, hogy ez mégis hogyan alakult ki és közölte, hogy nemi úton terjedő fertőzés. DE mégis hogyan? Ezt szeretném tudni a leginkább mert erről bővebb tájékoztatást nem kaptam. A helyzet a következő, kb. 2 éve fogamzásgátló tablettát szedek ezért mással nem védekezünk, a jelenlegi párommal 8 hónapja vagyunk együtt, ebből 6 hónapja élünk nemi életet. Ez előtt a kapcsolat előtt nekem 8 hónapig nem volt senkim, a páromnak pedig fél évig. Tehát a 16 hónap alatt csak is kizárólag vele voltam, ő pedig velem, ezért vagyok picit felháborodva és kérdem én, hogy alakult ki ez a "nemi fertőzés"? Egyikőnknek sem voltak soha ilyen problémái. Naponta 2x zuhanyzom, nem váltottam tisztálkodószereket, sem uszodában sem hasonló helyen nem fordultam meg. Szóval egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy lehet. Már elkezdtem használni a felít ecsetelőt és kíváncsian várom az eredményt. És még néhány kérdésem ezzel kapcsolatban: mennyi idő amíg elmúlik, el lehet tüntetni végleg, megjelenhet e újra és ezután ugye, élhetünk majd ugyanolyan nemi életet mint azelőtt? Bár a párom mindenben segít és mellettem áll, engem elég rosszul érint mert még sosem estem át hasonló helyzeten. Nagyon szépen köszönöm a válaszát és szép napot/estét kívánok!

Dr. Szalóczy Péter válasza condyloma témában

Kedvs Kérdező! A condyloma egy nagyon egyszerű, ártatlan vírusfertőzés, ugyanannak a rosszhírű vírusfajtának egy törzse okozza, amit HPV rövidítéssel human papilloma vírusnak nevezünk. Ez úgynevezett hám vírus. csak hámsejtben telepedhet meg. Ma több mint 120 törzset tudunk fehérjeszerkezete alapján megkülönböztetni. Ebből mindössze 16 úgynevezett magas kockázatú fajta, de ezek csak a méhszál hámját rongálják, ha hosszú távon, akkor rosszindulatúságot jelenthetnek idővel De az ön elváltozását jóindulatú törzs okozza, egyetlen hátránya, hogy növekedhet és terjedhet, megjelenhet bent a hüvelyben is. A Condyline néhány napon át egyszer ecsetelve el fogja tüntetni egy-két héten belül, de mert erős maró hatású szer, nagyon vigyázzon, hogy csak a szemölcs tetejét érintse elcseppenés nélkül az ecsetelővel, mert az ép hámot felmarhatja a szer. Beecsetelés után érdemes bármilyen kenöccsel bekenni, hogy ne érintkezzen rögtön a szemkötzti ép hámrészekkel. Nem fektétlen kell keresni a forrást, más úton is megtelepedhet egy parányi vírus, számos faja van tünet nélül mindenki bőrén. A gyerekek fökénynek nevezett képlete legtöbbször kézen is hasonló méplet. Akidomborodó anyajegyek legnagyobb része is HPV vírus képlet. Hónapokog hordozható a vírus és csak valami miatt pillanatnyilag meggyengült immunrendszer miatt aktivizálódik. Férfi makkján vagy fitymáján is előfordul. Nyugodtan legyenek együtt, de nem frissen ecsetelt állapotban mert marná a partnert.

Kérdés: 2012. november 28., 18:25; Megválaszolva: 2012. november 30., 17:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Condylomám lehet az eredmények...
Tisztelt doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során az alábbiakat állapítottak meg: kolp.a portio felszínén 12 ill.2-3 óra irányában flat...
Negatív Pap teszt mellett lehet mégis...
Tisztel Dr Úr/Nő! Ha valakinél condylomat állapítanak meg, majd elvégzik a méhnyakrákszűrést és teljesen negatív eredményt kap a beteg, tehát...
Abnormális elváltozás, pici...
Tiszteletem Doktor Úr! Nem tudom, hogy mi tévő legyek, hova is forduljak jelenleg is meglévő problémámmal, nemi bőrgyógyászhoz, vagy...
Condyloma és HPV-gyanú
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 évvel ezelőtt HPV-gyanús lettem, Condylomát állapítottak meg nálam. A...
Az ezüst kolloid condyloma ellen...
Jó estét kívánok. Mónika vagyok.Diagnosztizálták nálam a condyloma nevezetű betegséget.Egyik ismerősőm ajánlotta az ezüst kolloid folyadékot....