pcos gyanú

Tisztelt Doktor Úr! 28 éves vagyok, PCOS gyanúval kerültem endokrinológushoz, zsíros pattanásos arc, fejbőr viszketés, hajhullás, fáradékonyság tünetekkel. Sajnos csak 1 hónap múlva sikerül visszajutnom, de más vélemény is érdekel. Nőgyógyászati ultrahangon voltam: „mindkét oldali ovariumban számos apró folliculus”. Vérvétel a ciklus 3. napján, vércukor, inzulin a 4. napon. glukóz 0’: 4, 46 mmol/L Ref.tart: 4, 00 – 6, 40 Vércukor 120’: 3, 69 mmol/L Inzulin 0’: 2, 00 mIU/l Ref.tart: 2, 00 – 29, 10 Inzulin 120’: 27, 90 mIU/l. Ezek a hormonok lettek magasak: SHBG: 136, 10 nmol/L, ref.tart: 18, 00 – 114, 00 ACTH: 18, 91 pmol/L, ref.tart: 1, 03 – 10, 75 Ezek mit jelentenek? Úgy hallottam, ha az LH magasabb, mint az FSH, az inzulinrezisztencia gyanús. LH: 11, 06 IU/l, Follikuláris fázis: 2, 39 – 6, 6, tehát ez is magasabb lett. FSH: 8, 64 IU/l Mire utalnak ezek az értékek? A többi a referencia tartományon belül vannak. prolaktin: 407, 00 mIU/l Totál tesztoszteron: 1, 030 nmol/l free tesztoszteron index: 0, 76% freeTesztoszteron c.: 0, 01 nmol/l szabad T4: 14, 20 pmol/L szabad T3: 4, 05 pmol/L tsh: 2, 1500 mIU/l dhea-s: 5, 30 umol/L Válaszát előre is köszönöm szépen

Dr. Herman Tünde válasza PCOS témában

A biztos diagnózishoz a beteget is ismerni kell, emiatt keresse fel azt a szakorvost, aki készítette a laborvizsgálatot.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2012. november 28., 18:05; Megválaszolva: 2012. november 30., 19:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus