Babavárás

Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! Párommal 2 hónapja tervezzük a családalapítást. 4 hónapja szedem a terhesvitamint. Előtte voltam orvosnál, hogy minden rendben van-e velem. A nőgyógyász elmondta, hogy a méhem nagyon szép, a babavárásra alkalmas vagyok. Októberben a megszokott időben megjött a menstruációm (legfőképpen barnás, darabos vérzés volt) , 4 napig tartott. Csináltam tesztet, ami negatív volt. Most novemberben ismét a megszokott napon megjött a menstruációm, viszont sokkal kevesebb és sötét barnás színű. 2 napig tartott, még tesztet nem végeztem el. A jobb oldalam viszont fájdogál, sokszor bizsergető érzésem van. Előfordulhat az, hogy ez "normális" ilyenkor? Lehetek terhes, ha a megszokott időben megjön a "vérzésem"? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! Legegyszerűbb, ha első reggeli vizeletből még egy tesztet csinál szabályosan. valószínűlg nem terhes. De a vérzés alaki lezajlésa változottsága több okból lehet nem egyforma, de nem lenne jelentősége, ha nem jelezne hasfájdalmat is. Ezt egy hüvelyi ultrahangos vizsgálattal lenne érdemes egyszerűen tisztázi. A jobb oldali fájdalmasság elvben vakbél nyugtalanságot is jelezhet, már csak ezért is érdmes orvoshoz menni. Néha tehesség mellett előfordulhat a megszokott időben enyhébb vérzés, emlékező vérzésnek nevezzük, de ez igen ritka. Szedje tovább a terhesvitamint, ha teherbe esik, minden apró panasz hosszú távra el fog múlni.

Kérdés: 2012. november 28., 10:39; Megválaszolva: 2012. november 29., 16:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
11 napja késik a menstruációm
Mikrobiológiai lelet
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Szedhetem e a következő hatóanyagú...
2 étrendkiegészítőt szeretnék szedni. Kérdésem, hogy lehet e kismamaként illetve szoptatás alatt. -Az egyik étrendkiegészítő: fekete bodza és...
Terhesség