Babát szeretnék

Az lenne a kérdésem hogy a myomáim gátolhatják-e a teherbeesésem egyszer már voltam terhes a páromtól de akkor 8 hetesen elvetéltem ez volt 2010 áprilisában, utána tartottunk egy kis szünetet de már kb 1, 5 éve próbálkozunk de azóta semmi. az összes hormonleletem rendben volt, csak myomáim vannak. Pontosan ez volt a leletben: normális konturú közepesen telt hólyag mögött 52×44 mm.-es uterus corpus látható, 7 mm.-es nyálkahártyaechoval. Az uterus heterogén szerkezetű, falában számos 8-12 mm-es myomagöbnek megfelelő képlet ábrázolódik. Mindkét oldali ovarium normális nagyságú és szerkezetű, szabad hasi folyadék nincs. Doppler vizsgálattal a kismedencében kóros áramlás nem látható. A lelet alapján azt javasolták hogy keressek fel meddőségi centrumot.

Dr. Vereczkey Attila válasza mióma témában

Kedves Kérdező!

Igen, a myomák egyértelműen csökkentik a terhesség kiviselésének vakószínüségét, ezért érdemes eltávolítani őket konzervatív úton, vagyis törekedni a méh megőrzésére, amire a legjobb megoldás a laparoszkópia ami sokkal kisebb műtéti terhelést jelent.

Minden jót kívánok Önnek!

üdvözlettel,

dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. november 27., 18:29; Megválaszolva: 2012. december 17., 11:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mióma, lehet gond belőle?
Tisztelt Doktor úr! Gyermeket szeretnék 6-7 hónapja próbálkozunk ez alatt megfordultam pár orvosnál valamelyik azt mondta, hogy PCO-m van, más pedig...
Mijóma kezelése
Történetem tavaly nyáron kezdődött. 16 éve állandó magánorvoshoz jártam. Tudomásom szerint második spirál volt fölhelyezve, ekkor kiderült, hogy...
Mióma, Esmya, terhesség
2015.október 11-én kisfiam született.5 hónappal később terhes lettem.Éreztem, hogy valami nincs rendben.8 hetes ultrahangon az orvosom nagy nehezen egy...
Két hónap alatt két mióma nőtt...
Tisztelt Doktorúr! Évek óta nagyon erős fájdalmaim és nagyon nagy vérzéseim szoktak lenni menstruációkor. Annyira nagy vérzéseim hogy még...
Levosert eredményessége
Tisztelt Doktor úr! Anna vagyok, 47 éves, vidéken élek, férjezett vagyok, az utóbbi idők rendkívül megviselnek, miómám és evvel járó állapot...