terhes vagy nem?

Üdvözlöm! Párommal 2 éve szeretnénk gyermeket. Eddig sikertelenül, vizsgálaton már át estem. Mint kiderült hátrahajló méhem van, (ami a családunk sok nő tagjánál is előfordult) , annyi tudok erről a "problémáról", hogy nehezebben tudok teherbe esni. Most több, mint 15 napot késik a menstruációm. Ezenkívül émelygek, szédülök, gyomorégésem van, hamar elfáradok és túlzottan változékony a hangulatom. Az émelygés gyakran hányinger, hányásig fajul esetenként. Tesztet már vettem, negatív lett. De este teszteltem magam, s kb.1liter folyadékot ittam előtte. Befolyásolja az eredményt? Csináljak még egyet? Nőgyógyászati előjegyzésem már van. Mit tegyek? Kereskedelemben dolgozok, naponta rengeteget emelek és elég nehezeket. Nem szeretnék, (ha áldott állapotban vagyok) ezzel semmit sem kockáztatni. Előre is köszönöm.

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! hölgyek 15 %-a hátrahajlott méhhel rndelkezik. Önnmagában nincs jelentőssége a teherbeesés szempontjáól. Gondolja meg, hogy egy mikoszkópos méretű spermiumnak mindegy, hogy merre hajló méh felé induljon el. De ha terhes, majd jó, ha az első hamadban gyakran hasonfekve alszik, mert a növekedő méh hátrahajolva idővel ütközik a keresztcsonttal és nehezebben növekedne tovább a szabad hasüreg felé. A hasonfekvés ezt segíti elő. Mindenképpen végezzen pontosan még egy terhestesztet a reggeli első vizeletből, remélm két csíkot fog látni. Egy jól megtelepedett apró embriót nem tud emelgetésekkel bántani, ez inkább a második harmadtól fordulhat elő. Növekvő hassal majd biztosan nem folytathatja jelen súlyemelős munkakörét. Munkaadója ezt meg fogja érteni.

Kérdés: 2012. november 23., 23:12; Megválaszolva: 2012. november 25., 15:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
11 napja késik a menstruációm
Mikrobiológiai lelet
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Szedhetem e a következő hatóanyagú...
2 étrendkiegészítőt szeretnék szedni. Kérdésem, hogy lehet e kismamaként illetve szoptatás alatt. -Az egyik étrendkiegészítő: fekete bodza és...
Terhesség