Lehet nőgyógyászati oka a gyakori vizelési ingernek?

Azt veszem észre, hogy pár éve egyre gyakrabban érzek vizelési ingert, bár a tartással nincsen gond, de mostmár ott tartok, hogy majdnem félóránként érzem szükségét, hogy kimenjek. A tüneteim körülbelül akkor kezdődtek, mikor szexuális életet kezdtem élni, ezzel egyidőben kezdtem fogamzásgátló tablettát is szedni. Bár valamilyen szinten úgy érzem, hogy mostmár a tünetektől való szorongás fokozza a tüneteimet, érdekelne, hogy lehet-e nőgyógyászati oka a gyakori vizelési ingernek? Köszönöm válaszát!

Dr. Herman Tünde válasza gyakori vizelési inger témában

Kedves Kérdező!

Lehet nőgyógyászati oka, hüvelyváladék vizsgálatot és tenyésztést kell végezni és az esetleges kórokozót megszüntetni, ill. a hüvely saját flóráját kell helyre állítani savas hüvelykúpokkal és lactobacillusokat tartalmazó hüvelytablettával.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2012. november 19., 19:34; Megválaszolva: 2012. november 26., 17:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus