alhasi fájdalom

Tisztelt Pétervári doktor Úr! Már korábban írtam Önnek a szinte állandó hasi görcseimről részletesen. Akkor azt a választ adta, hogy személyesen kellene, hogy elmondja véleményét. Sajnos erre a távolság miatt nem került sor. Azóta a nőgyógyász egy 3x3 cm-es myomát diagnosztizált. Sajnos a görcseim egyre erősebbek. Elmentem egy másik nőgyógyászhoz aki azt mondta ez a myoma nem feltétlenül kellene hogy ilyen görcsöket okozzon és nem utolsó sorban nem ajánlotta a méh eltávolítását. Csináltatott vérképet aminek a Se Ca-125 marker értéke 55 lett. A tumor marker magasabb értékét látva nagyon megijedtem. Megint megkerestem a nőgyógyászt, aki két alternatívát javasolt, vagy várunk 3 hónapot vagy csinál egy lapaloszkópiás műtétet és mind a két petefészekből vesz mintát. Illetve még véleménye szerint bélösszenövés is okozhatja az állandó görcsölést (volt császármetszés hosszú vágással, illetve vakbél műtét) . Javasolta még, hogy keressem fel a gasztroendrológust és kérjek vastagbél tükrözést. Ezt megtettem az orvosom - mivel semmilyen ilyen jellegű panaszom nincs- nem végezte el a vizsgálatot. Kb 1 hónapja laparoszkópiás műtétet végeztek, mivel a nőgyógyászom endometriózisra gondolt. A műtétkor semmilyen kóros eltérést nem tapasztalt. Sajnos az alhasi gőrcseim továbbra sem múltak el. Ez már idegileg is megneheziti a napjaimat. Kérdésem az lenne milyen irányban vizsgáltassam magam tovább? Ezek a gőrcsök teljesen az alhasban illetve a két petefészeknél vannak. A petefészkekből lett minta küldve. Az eredmény negatív. Válaszát előre is köszöm. Üdvözlettel Krisztina

Dr. Pétervári László válasza alhasi görcsök témában

A leírtak alapján úgy tűnik kellő nőgyógyászati kivizsgálás történt.Feltehetőleg gyulladás, összenövések sincsenek.

Életkora miatt változó kor idejében lehet, ez is okozhat alhasi fájdalmat átmenetileg. A myoma elhelyezkedése, a méh nagysága is döntő jelentőségű.

Laborvizsgálat gyulladásra, hormonokra ha nem volt tanácsos.Ezek normálértékei esetén további kivizsgálás: hasi UH, bélvizsgálat, belgyógyászat látszik célszerűnek.

Kérdés: 2012. november 19., 11:41; Megválaszolva: 2012. november 20., 21:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Terhességmegszakítás
Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! Olyan kérdésem lenne hogy 3 hete volt terhességmegszakításom most 2 napja menstruációs görcseim vannak vérzés nincs.Azt...
Menstruáció
Jó estét:) A múlt hónapban (Január 13.-án) jött meg legelőször a havi vérzésem. Most már Február 18.-a és még nem jött meg, Minden nap...
Hasfájás görcs
Tiszteletem Olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy menstruációm hamarabb jött egy kicsivel ez nem szokatlan (nem szedek fogamzásgátlót) görccsel...
Alhasi görcs és derékfájdalom
Üdvözlöm! Az lenne a problémám, hogy mióta elmúlt a menzeszem (Kb 2 hete)  azóta is görcsöl a hasam, illetve fáj a derekam mintha még mindíg...
Hasi görcs
Már megpróbáltam kétszer elküldeni, de nem jelent meg a legfrissebb kérdések között, remélem most már elmegy harmadszorra....:) Tisztelt Doktor...