HPV vírus? Szemölcs?

Kedves Dr.! A segitségét szeretném kérni, és a szaktudásában bízom! A végbélnyílásomnál van 2 kis kinövés(szemölcs? ) mellékelek egy képet is, ahogy le tudtam fényképezni, de a lényeg látszik egy pár hónapja vettem észre, de lényegtelennnek véltem, ámbár tegnap mégis rákerestem a neten, és... hát volt mit olvasnom... nagyon félek, házasságban élek, van egy 3 éves kislányom, a nőgyógyászom évente 3-4x látogatom, tehát rendszeresen Kérem, lehetőségeihez mérten, hogy minnél hamarabb válaszoljon, nagyon fontos lenne, sajnos nőgyógyászhoz majd csak a jövő héten tudok elmenni, ezért kérem hogy segitsen, és ha a kép alapján tudja, mondja meg hogy ez az e ürvözlettel: Erika

Dr. Szalóczy Péter válasza bőrelváltozás a gáton témában

Kedves Kérdző! A HPV eosszul csengő nevű vírusnak több mint 120 fajtáját tudjuk megkülönböztetni fehérjeszerkezete alapján. Számtalan ártatlan fajtája közül minössze 16 tud idővel bajt jelenteni hosszú fennálláés esetén elsősorban a méhszájon jellegzetes fajták közül. Mindenkinek, nekem is és önnek is a bőrén biztosan van néhány régi, jóindlatú szemölcsszerű képlet. A lefotózott is az, valóban HPV vírus okozta verruca vulgárisz nevű szemölcs. gyakran van a szeméremtest különböző részein, a hüvelybejáratban, esetleg beterjedve a hüvely felé. Elvben szaporodhat, mellette fiókszemölcsök keletkezhetnek. Nincs anúgy jelentősége. Egy.egy példány esetén ecsetelésre néhány alkalom után elmulasztható. Ilyen szer a Codyline oldat, receptre, de magának nem fogja tudni ecsetelni, mert nehezen elérhető helyen van. Csak a képlet tetejét szabad érinteni a szerrel, mert erős maró hatása miatt az ép bőrfelszint kimarhatja. Óvatos ecsetelés után érdemes közömbös krémmel bekenni, hogy zsírréteg védje meg az összefekvő szemközti ép bőrfelületet. Imételje néhányszor másnaponta az ecsetelést, és elmúlik.

Kérdés: 2012. november 15., 10:01; Megválaszolva: 2012. november 16., 18:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...