Trombophilia?

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 37 éves nő vagyok. A nőgyógyászom vérzéshiány miatti további hormonkezelés céljából kérte a haematológiai vizsgálatot.Ezek az eredmények, amire azt a véleményezésként kaptam, hogy trombophiliára utaló eltérést nem igazoltak a vizsgálatok: APC rezisztencia 6, 3, Leiden mutáció: homozygota normál, Protrombin gén: homozygota normál.Valóban jó ez a véleményezés, és kaphatok hormonkezelést? Válaszát előre is köszönöm! Kné

Dr. Pétervári László válasza hormonkezelés és thrombophilia témában

Amennyiben a Leiden-mutáció, APC rezisztencia az egyik szülőtől örökölt génen található meg (heterozigóta) , a mélyvénás trombózis kockázata mintegy nyolcszorosára emelkedik. Amennyiben mindkét szülőtől a mutáns gént örökli valaki (homozigóta) , a kockázat nyolcvanszoros.

Tehát ha normál eredményt kapott akkor az rendben van, de a heterozigótaság, homozigótaság jelentése ez.

Kérdés: 2012. november 12., 19:55; Megválaszolva: 2012. november 15., 21:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus