HPV megbetegedés - elkaphattam?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a kérdésem, hogy párommal évek óta (8 éve) együtt vagyunk, nálam tipizálták a HPV-t (16, 31, 66) , neki negatív lett az eredménye. Ennek ellenére kaphattam-e tőle, vagy régebbi kapcsolatomból "származik"? Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza HPV fertőzés témában

Kedves Kérdező! A kérdés azért felesleges, mert magválaszolhatatlan. A HPV, még ha magas kockázatú törzs is, mint a 16, bármikor spontán eltünhet, nincs ellene védettség, újra is jelentkezhet. Nem kötelező a jelen partneren is léteznie, nem feltltlen ver tanyát nála a vírus. De a maga jelen fertőzöttsége odafigyalést és gyakoribb ellenőrzést kíván háromhavonta, és ha az ismételt tipizálásnál hosszabb idő után, pl. egy év, még mindíg van jelen magaskockázatú virus, érdemes apró beavatkozással / konizáció/ eltávolítani az érintett területet. A rendszeres ellenőrzés utána is szüksége lesz.

Kérdés: 2012. november 06., 16:58; Megválaszolva: 2012. november 07., 17:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
A barátomnál kiderült, hogy HPV...
Tisztelt Doktor Úr! A barátomnál kiderült, hogy HPV fertőzése van. Én magamon nem találtam és nem tapasztaltam elváltozásokat. Nőgyógyászati...
HPV-s a férjem
Tisztelt doktor, a nevem Ildiko es 49 eves vagyok, nemreg (szeptember vegen) a ferjem analizist csinalt es az eredmeny kimutatta, hogy hvp virussa van (16...
Human Papiloma Virus
Kedvs Doki, Nem reg nogyogyasznal jartam, aki megallapitotta, hogy Hpv-m van es az lenne a kerdesem, hogy furodhetunk-e egyutt a parommal vagy vizben is...
HPV betegség és szűrés - hogy...
Kedves Doktornő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a HPV, hogy alakulhat ki? Miket kell betartani (? ) hogy megelőzzük a betegséget. El lehet úgy is...