Tisztelt Doktor úr/ nő!

Kérdésem az lenne, hogy csökkent protein S aktivitás miatt asprin protectet és noacidot kell szednem napi 11-et. Jelenleg a gyermekvállalással próbálkozunk, a kérdésem az lenne, hogy terhesség alatt is lehet e biztonságosan szedni ezeket a gyógyszereket. Továbbá, még szeretném megkérdezni, hogy ha fogászatra járok akkor az érzéstelenítő okozhat -e kárt a magzatban. Köszönettel Szilvia

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Az Aspirin protect alkalmazható terhességben, kivéve az utolsó harmadban. A Noacid terhes nőkön történő alkalmazásra nincs megfelelő adat a pantoprazol tekintetében. Beszámoltak arról, hogy a pantoprazol kiválasztódik az emberi anyatejbe. Ha Ön terhes, vagy azt gyanítja, hogy terhes lehet illetve, ha szoptat, akkor csak abban az esetben szedheti ez a gyógyszer, ha orvosa úgy ítéli meg, hogy a várható előny Önre nézve nagyobb, mint a lehetséges kockázat a magzatra ill. a csecsemőre.

A fogászati érzéstelenítőnek /Lidocain/ nincs magzat károsító hatása.

Kérdés: 2012. november 04., 16:06; Megválaszolva: 2012. november 05., 20:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény
Menstruáció időtartama
Hüvelykúp után nemi élet