Menstruáció, rendszertelen vérzés a testépítés hatására?

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy 3 hónapja rendszeres súlyzós edzést végzek és ezen idő alatt a menstruációs ciklusom teljesen rendszertelenné vált. Ellőtte már több mint fél éve teljesen rendben volt így biztosra mondhatom, hogy az edzés a kiváltó ok. Sokszor 2 hétre jön meg és a minap megint megjött mikor múlt héten volt! Ez már nem állapot teljesen kétségbe vagyok esve: (Már korábban évekkel ezelőtt is ugyan ez a problémám volt akkor el sem múlt 7 napra és kaptam fogamzásgátló tablettát, utána abbahagytam az edzést, nem mertem kockáztatni. Még egyszer nem szeretnék így járni mit tegyek? Olvastam itt a weboldalon bizonyos kiterjesztett ciklusú tablettákról és, hogy akár hónapokra megszüntethetik a menstruációt. Szedhetném 22 évesen? Nem károsak ezek a tabletták a későbbiekre nézve, ha majd egyszer babát szeretnék? (a menstruáció megszüntetése nem éppen természetes dolog) igazából nagyon megkönnyítené az életemet. Nagyon köszönöm a segítségét! Várom mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza rendszerelen vérzés témában

Vérzési rendellenesség okát ki kell vizsgálni.Önmagában a sportolás nem okoz rendellenes vérzéseket.

Vizsgálat után van lehetőség gyógyszeres kezelésre.Létezik olyan fogamzásgátlási módszer, hogy három havonta legyen csak menstruáció.

Javaslom szakorvos felkeresését a problémával.

Kérdés: 2012. november 02., 23:47; Megválaszolva: 2012. november 04., 20:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
terhessegmegszakitas
Kedves doktorur! 3an mult egy honapja, hogy muvi terhessegmegszakitasom volt. mar megjott a menstruaciom es szedem a fogamzasgatlot, visoznt enyhen barnas...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés