Teherbeesés és endometriózis

24 éves vagyok másfél hónapja műtöttek endometriózissal! Sajnos nem laporoszkópos műtétem volt mert azzal már nem tudták megoldani! Petefészek, petevezeték, hógyhólyag, méh és a beleken volt! Összenövéseim voltak! A belekről eltávolították! A többihez nem nyúltak mert még nem volt terhességem! A petevezeték nem átjárható! Babát is szeretnénk! Jelenleg injekciós kezelésre járok! Ez 6 hónap! Utána meg lombik! Mennyi idő után lehetséges? Nem lesz probléma? Össze fog jönni? Előre is köszönöm!

Dr. Vereczkey Attila válasza endometiózis és gyermekvállalás témában

Kedves Kérdező!

Csak nagy általánosságban tudok válaszolni Önnek. Az endometriózis – lehetőleg laparoszkópiás – eltávolítása és a szükséges utókezelés után mihamarabb javasolt a terhesség, hiszen az endometriózis krónikus betegség, kiújulhat, visszatérhet gyakran rövid időn belül. Azt, hogy lesz-e bármi probléma vagy hogy mekkora sikeresség várható a lombik kezelés során, előre csak megjósolni lehetne.

Bővebbet és pontosabbat csak személyes találkozót és vizsgálatot követően tudnék mondani.

Minden jót kívánok Önnek!

üdvözlettel,

dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. október 27., 11:53; Megválaszolva: 2012. november 14., 16:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...