cukorterhelés eredmény

Üdvözlöm! Meddőségem kapcsán másfél éve inzulinrezisztenciát állapítottak meg, azóta Merckformin 2x750mg-ot szedek. A most készített cukorterheléses vizsgálaton a következő eredményeim lettek: Név: Eredmény: Referencia: ----------------------------------------------------------------- Glükóz 4, 9 mmol/L 3, 5 - 6, 1 Glükóz terhelés 60' 4, 7 mmol/L 3, 1 - 10, 5 Glükóz terhelés 120' 4, 8 mmol/L 3, 1 - 7, 5 Inzulin 6, 6 mIU/L 1, 9 - 23, 0 Inzulin terhelés 60' 20, 5 mIU/L Inzulin terhelés 120' 25, 0 mIU/L HOMA-IR 1, 4 - 4, 4 Endokrinológusom szerint ezek normális értékek. Másik orvos szerint viszont nem jó, hogy a glükóz ennyire nem reagál a cukorterhelésre, illetve a 0'-ás inzulinnak 6 alatt kellene lennie ahhoz, hogy beágyazódás történjen. Ön mit gondol?

Dr. Vereczkey Attila válasza meddőség témában

Kedves Kérdező!

Elviekben a 2, 5 alatti HOMA index alapján zárható ki az inzulin rezisztencia. A 4, 4-es érték egy enyhe inzulin rezisztenciára utalhat, de az Ön által leírt és beállított terápia mellett sikerülhet a spontán teherbe esés.

Minden jót kívánok Önnek!

üdvözlettel,

dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. október 24., 11:34; Megválaszolva: 2012. november 20., 11:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Babavárási nehézségek
meddő vagyok
Mire számítsunk?
Petevezeték elzáródás?
Meddőség kevés progreszteron miatt