Menstruácios erös vérzés.

Menstruáciokor erős és görcsölö darabos vérzésem van sokszor elhuzodo akár 8-9 napig.Naponta többször jelentkezö görcs gyenge és faradékony vagyok végtagjaim nehezek.Fogamzásgátlot nem szedek mert szülni szeretnék.Van párom igy rendszeres a nemi életem.Semien más gyogyszert nem szedek.Pajzsmirigyemben van egy csomo ennek kivizsgálása folyamatban van.Izotop vizsgálakor azt mondta az orvos Tatabányán hogy a müködésével nincs probléma. Mit tehetnék az erös és görcsös vérzés ellen?

† Dr. Szalóczy Péter válasza görcsös témában

Kedves Kérdező! Csak azt nem íja, miklr volt nőgyógyászati vizsgálaton és találtak-e ott valami eltérést. Vajjon szült-e már? A görcsös rendszeres vérzésnek szervi, vagy hormonális oka lehet. A szervi leggyakoribb ok a keletkező miómás göb vagy jelleg. Ez ultrahagos vizsgálattal azonnal kiderülne, ugyanígy a méh esetleges alaki, veleszületett rendellenessége. Valószínűbb a petefészek esetleges cisztája vagy cisztáiu, ez is kiderülne. De sokszor a tökéletlen háttér hormonális kapcsolatrendszer az ok, amit a méh nyálkahártyája tökéletlen fejlődése követ, túl vastagra fejlődik, nehezen és több vérzés mellet válik le. Erre is a menzesz időpontja elötti ultrahang vizsgálat derítene fényt, de a hormonok helyes jelenlétét és mennyiségét nvérvétellel megmérő hormontükör is megválaszolné. Azt is, hogy ovulál-e közápidőben a mielőbbi teherbeesés érdekében.

Kérdés: 2012. október 23., 11:59; Megválaszolva: 2012. október 27., 08:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
menstruáció kimaradás
Kedves Doktor Úr! 44 éves vagyok és 3 hónapja kimarad a menstruációm. Terhességi tesztem negatív lett. Már korábban is volt egy-egy hónap...
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Megfelelő e a 21.napi progeszteron...
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja barnázok a menstruáció előtt 1-másfél héttel egészen a menstruáció első napjáig. Emiatt elmentem egy 21.napi...
Mennyi esélyem van?