Menstruácios erös vérzés.

Menstruáciokor erős és görcsölö darabos vérzésem van sokszor elhuzodo akár 8-9 napig.Naponta többször jelentkezö görcs gyenge és faradékony vagyok végtagjaim nehezek.Fogamzásgátlot nem szedek mert szülni szeretnék.Van párom igy rendszeres a nemi életem.Semien más gyogyszert nem szedek.Pajzsmirigyemben van egy csomo ennek kivizsgálása folyamatban van.Izotop vizsgálakor azt mondta az orvos Tatabányán hogy a müködésével nincs probléma. Mit tehetnék az erös és görcsös vérzés ellen?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza görcsös, erős menses témában

Kedves Kérdező! Csak azt nem íja, miklr volt nőgyógyászati vizsgálaton és találtak-e ott valami eltérést. Vajjon szült-e már? A görcsös rendszeres vérzésnek szervi, vagy hormonális oka lehet. A szervi leggyakoribb ok a keletkező miómás göb vagy jelleg. Ez ultrahagos vizsgálattal azonnal kiderülne, ugyanígy a méh esetleges alaki, veleszületett rendellenessége. Valószínűbb a petefészek esetleges cisztája vagy cisztáiu, ez is kiderülne. De sokszor a tökéletlen háttér hormonális kapcsolatrendszer az ok, amit a méh nyálkahártyája tökéletlen fejlődése követ, túl vastagra fejlődik, nehezen és több vérzés mellet válik le. Erre is a menzesz időpontja elötti ultrahang vizsgálat derítene fényt, de a hormonok helyes jelenlétét és mennyiségét nvérvétellel megmérő hormontükör is megválaszolné. Azt is, hogy ovulál-e közápidőben a mielőbbi teherbeesés érdekében.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. október 23., 11:59; Megválaszolva: 2012. október 27., 08:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lelet értékelés
Jónapot a nőgyógyászati citologiai letembeen ez áll köszönöm ha kifejti!
Petefészek-gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy 3 éve született a kislányom! 2 éve viszont rendszertelen a menstruációm, késik mindig... vagy kimarad...
Vizelesi problema
Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! 2hete egyutt voltam a parommal , majd ra par napra eszrevettem hogy nem egyszeru a vizeleturites! Érzem hogy kell el is megyek...