Menstruációs zavar, vagy terhes vagyok?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nőgyógyászati problémával kapcsolatban írok Önnek. A menstruációm folyton rendszertelen volt (19 éves vagyok) . Volt, hogy két hónapon át meg sem jött, volt, hogy egy hétnél is korábban megjött. A mennyisége legtöbbször normális volt, persze volt, hogy a szokásos 5 nap helyett 3 nap alatt elmúlt az egész, kevesebb mennyiséggel is. Érdekes, mert a 2 havi kimaradás mellett néha (kb. 3 hónapon át) teljes pontosággal, rendesen meg is jött a menstruációm. Először kb. olyan 16 éves koromban jött meg, és utána is több hónapon át jelét sem éreztem a menstruációnak (ez volt az első menstruációm után kb. 4 hónapon át) , utána is sok rendszertelen kimaradás volt. Nagyon ritkán éreztem a menstruációm előtt alhasi fájdalmat. Most viszont óriási változás történt az életemben. szept. 14.-én elvesztettem a szüzességem (ez előtt kb. két héttel már meg kellett volna jönnie) , de azóta sem jött meg. Szept. 28.-án végeztem egy terhességi tesztet (Explicit) , de negtív lett az eredmény. Okt. 9.-én újra elvégeztem a terhességi tesztet (szintén Explicit, mindekettőnél reggeli vizelet) , de az is negatív eredményt mutatott. Nem látom esélyét a terhességnek, mert védekeztünk (óvszer) , de akkor is félek. Még az nyáron erős fülfjás miatt szedtem antibiotikumot (Amox) . Az antibiotikum végeztével kellett volna megjönnie a menstruációmnak. Meg is jött (késve) , de nagyon kevés mennyiség (első nap pár csöpp, másodiknap nem volt vérzés, majd harmadiknap is csak pár csöpp) , és kb. 3 nap alatt le is zajlott. Előtte levő hónapokban, júniusban korábban megjött a vártnál, míg júliusban kb. 8 nap késéssel jött meg (mindkettőnél normális mennyiségben, hosszban) . Mostanában elég erős a fehérfolyásom. Már jó két hete tart (nyálkás, fehér folyadék) .Volt is egy apróbb vérzésem, de csak 3 napon át tartott, és az is olyan volt, hogy a bugyin alig hagyott nyomott. Csak pár csepp volt az egész (kevesebb, mint augusztusban) . Azt szeretném tudni, hogy terhes vagyok-e vagy ez inkább hormonális zavar?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza vérzészavar témában

Kedves Kérdező! A részletesen leirt kórelőzmény egyértelműen hormonális háttere rendetlenségére utal, már a késve jött első vérzésétől. Valószínű, hogy csak időnként ovulál középidőben, vélhetően a kb. pontos ciklusaiban van ovuláció és termékenyíthetőség. A hormonális kisebb renellenességeknek lényegében nincs tünetük, a nehezített teherbeesés és a rendetlen vérzésen kívül. Most, hogy kapcsolatba lépett és egyenlőre nincs égető gyermekvágya, ha bármikor jön egy vérzése, első erősebb napjától indítson el egy hormonális, hosszabb távra tervezett korszerű tablettás védekezést. Ez pontos vérzéseket jelent, mellesleg nyugodt együttléteket is. Ha majd abbahagyja egyszer a tablettaszedést, újult frisességgel meginduló saját hormonrendszere javulását pontosan vezetett vérzései tükrözik majd. Mielőtt vérzés várva tablettát kezdne, végezzen még egy reggeli terhestesztet.

Kérdés: 2012. október 21., 10:22; Megválaszolva: 2012. október 26., 10:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gyógyszer adagolás
Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni hogy a Progesterone Exeltis gyógyszert a menstruáció első napjától, vagy a végétől számított 12 nap...
vérzészavar, hormon
Mi lehet a baj?
Mi lehet a baj?
Miért van ez, ha negatív minden...