Kell-e fél év szünet ha babát szeretnénk?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Dienille fogamzásgátlót szedek, már 3 éve. Párommal lassan szeretnénk babát. Tavasz környékén szeretnénk ha sikerülne. Nőgyógyászhoz rendszeresen járok. Ő azt mondta 2-3 ciklust érdemes várni, de nincs gond, ha a gyógyszer abbahagyása után következő hónapban teherbe esem. Régen gondjaim voltak a ciklusommal, gyakran késett, volt hogy cisztáim voltak. Több helyről kapok különféle információkat. Kérném az Ön véleményét, hogy szükséges lehet-e fél év pihenő, hogy a ciklusom rendeződjön? Kell-e a szervezetnek tisztulnia? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Három-hat hónapot lehet várni a ciklus rendeződésére. A fogamzásgátló készítménynek magzatkárosító hatása bizonyítottan nincs.

Így korábban létrejött terhesség lehetséges.

Kérdés: 2012. október 21., 07:54; Megválaszolva: 2012. október 25., 20:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
11 napja késik a menstruációm
Mikrobiológiai lelet
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Terhesség