Teherbeesés, fogamzásgátlás

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor nő! Pár kérdéssel fordulnék önhöz a teherbeeséssel illetve a fogamzásgátlással kapcsolatban. Az első az lenne, hogy mikor a párommal szeretkezünk nekem ott lent nagyon csíp és fáj. A szűzességem nemrég vesztettem el ezért arra gondoltam hogy talán még nem vagyok elég "tág" úgyanis a barátom félig tudja betolni tovább nem nagyon. Egyszer már sikerűlt teljesen, szerinte túlgörcsölöm és ezért nem sikerűl. Mi az ön véleménye? A másik az, hogy az óvszer mennyire biztonságos? Mi azzal csináltuk legutóbb a mensesem utáni 7.ik napon talán. A barátom mikor elment gyorsan kihúzta a himvesszőjét mert azt mondta furának érezte az óvszert. Nem volt elszakadva a sperma benne volt a sperma tartóban. Én mégis nagyon félek a teherbeeséstől. Ha egy kis lyuk van az óvszeren esetleg az már baj? vagy az csak kiszakad? Mert azt mondta ő érezné ha gond lenne a gumival. És hogy nem volt vele semmi gáz. Én mégis félek. Esetleg milyen tanácsot tudna adni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Kérdező! Nemrég elkezdett házaséletét mindíg nyugodt körülények és türelmes, gyengéd kezdés jellemezze. Amíg természetesen bejáródik és idomul a hüvely, használjanak Dermolin gél nevű, recept nélkül kapható szilikon tartalmú sikosító krémet, ez a nehézséget és a fájdalmsságot tökéletesen megoldja, ha aktus előtt egy babnyi gélt ujjbegyre nyomva elkeni a bejáratban. Ha kapcsolatuk vélhetóen nem alkalmi, hanem megbízhatóan hosszú távú, jobban járna hormonális tablettás fogamzásgátlással, ez kultúráltabb, biztonságosabb, mindkét fél számára sokkal kellemesebb. Ha női felmenők között nem volt ismétlődő mélyvénás trombózis, semmi veszélye nincs a tablettaszedésnek, sőt, ma már tudjk, hogy néhány betegséggel szemben előnyös is.

Kérdés: 2012. október 15., 18:33; Megválaszolva: 2012. október 18., 12:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátlás
Kedves Dr. Kiss György! A kérdés egész régóta foglalkoztat és Önt ajánlották, abban bízva, hogy Ön egészen biztosan tudja a választ...
Fogamzásgátlás
Jó napot! Érdeklődni szeretnék! Symicia fogamzásgátlót kezdek el szedni. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi idő után lehet közösülni? Vagy...
fogamzásgátlás
Üdv! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy barátommal 1 éve vagyunk együtt. De nem történt meg az első szeretkezés....gondolkodtunk az...
fogamzásgátlás
Kedves Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne. Olyan fogamzásgátló tablettát szeretnék szedni, ami a legkevésbé hajlamosít a...