Lehetek terhes?

Szeptember 9-én történt a párommal egy baleset, kiszakadt az óvszer. Azelőtt már szedtem fogamzásgátlót (Yasmin) , de mivel erős antibiotikumos kezelést kaptam Prostinor 2 tablettát vettem be. Az orvosom nem tájékoztatott, hogy a fogamzásgátlót ezután, hogy kell szednem ezért én ugyanúgy folytattam a szedését semmi kihagyással. Amiután megjött a várt nap előtt egy nappal korábban, a párommal nemi életet éltünk óvszer használata nélkül, de egyszer sem élvezett belém. Okt. 24-én kellene megjönnie újra, de a tegnap rózsaszín piros vérzést tapasztaltam kis alhasi fájdalommal. Lehet, hogy a 72 órás tabletta gyengítette a fogamzásgátló hatását? Lehetek terhes? Vagy a vérzés esetleg más problémára utalhat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Az esemény utáni tabletta bevétele okozhatja a rendellenes vérzést. A megkezdett fogamzásgátlót végig szedni tanácsos.

Terhesség nem valószínű, azonban terhességi teszt végzése a biztonságot növeli.

Az antibiotikus kezelés befolyásolhatja a fogamzásgátló hatékonyságát. A fogamzásgátlót mindig külön kell alkalmazni és 4-5 órás felszívódási időt tartani.Ezután szedhető más készítmény.

Kérdés: 2012. október 13., 13:13; Megválaszolva: 2012. október 15., 22:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
11 napja késik a menstruációm
Mikrobiológiai lelet
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Terhesség