Szabad várni?

Üdvözlöm! A kérdésem nőgyógyászathoz áll közel. Január óta van egy cisztám a bal nagyajak alsó részén. Tulajdonképpen nem fáj, csak az utóbbi időben nagyobb lett. Diónyi nagyságú. Külföldön élek, voltam vele orvosnál ami tulajdonképpen csak kontroll jellegű volt. Ott azt mondták, hogy ha nem érzek fájdalmat nem feltétlen kell aggódnom miatta. De én csak nem vagyok nyugodt, hiszen nagyobb lett. A jövőt tekintve Januárban tervezek hazamenni Magyarországra és meglátogatni az én otthoni orvosomat. Akit ha telefonon felhívok, egyből azt mondja: Érdemes lenne valamit csinálni. Aggaszt a dolog, önök szerint sürgős és olyan dolog ez amivel nem szabad várni? Tulajdonképpen mi történhet a legrosszabb esetben egy majd diónyi nagyságú cisztával? /Ui: A menstruációmmal is vannak problémák, otthon közel 2 évig Triseqens-t szedtem, mert anélkül nincs menstruációm, amit idén február környékén abba hagytam. Erre rá két-három alkalommal megjött magától, majd ismét megszűnt. Most október van, a gyógyszert újból elkezdtem szedni e hónaptól. Nem tudom ennek van e köze a cisztához, épp ezért írom le mint háttér info/. Várom Válaszukat! Köszönöm! Üdv: Annyy

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza cysta a nagyajakon témában

A nagyajak ciszta ha nem okoz panaszt, az várhat.

Mütéti eltávolításakor kipreparáljuk és eltávolítjuk a képletet.

A január mindjárt itt van, akkor a vérzési rendellenesség miatt is tanácsos szakorvoshoz fordulnia.

Kérdés: 2012. október 11., 17:03; Megválaszolva: 2012. október 13., 13:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Terhesség megszakítás után