BV és teherbeesés?

Tisztelt Doktor Úr! A párommal kisbabát szeretnénk. 9-10 hónapja nem védekezünk, és az elmúlt 3 hónapban kimondottan odafigyeltünk a megfelelő időzítésre. Sajnos egyelőre eredménytelenek a próbálkozásaink. A ciklusom kamasz korom óta normális, soha egyetlen vérzésem sem maradt ki, fogamzásgátlót évek óta nem szedek. Teljesen egészségesnek érzem magam, az ovulációmat rendszerint érzem a hüvelyváladék egy egyéb jelek alapján. Egyetlen gondom van, hogy az elmúlt egy évben rendszeresen visszatérő bakteriális vaginózissal küzdöttem, illetve HPV és streptococcus fertőzéssel, amit végül sikeresen kikezeltek, (a hpv magától elmúlt) és azóta nincsenek fájdalmas tüneteim (pirosodás, égés, viszketés, folyás) de időnként a párommal való egy-egy együttlétet követően érzem azt a bizonyos kellemetlen szagot, ami a tejsavas mosakodó használata után elmúlik. A nőgyógyászom szerint ez van, ezzel együtt kell élni, és örüljek hogy nincs nagyobb bajom, de én mégis aggódom. Úgytűnik valóban nem múlik el nálam végleg maximum enyhül, igy nem lehet hogy ez rontja a teherbeesés esélyeit, és emiatt nem járunk sikerrel majd egy éve? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza meddőség témában

Kedves Kérdező! A hüvely baktriális fertőzése meggyógyítható. De bármely gyógyszer kihat a védő tejsav baktériumok létére, aktivitására. Ha bizonyítottan jelenleleg nem tenyészthető ki kórokozó, a helyes tejsavas öblítéseket kiegészítheti hüvelyi probiotikumokkal a használati utasítás szerint. Ezek recept nélkül kaphatók. Egészséges hüvelynek nincs kellemetlen szaga, ezért félek, hogy valami nem odavaló kórokozó még mindíg balhézik ott. A teherbeesésnek még két tisztáznivalója van később, a partner megfelelő spermája, ez egszerű vizsgálattal bizonyítható és 1o-15 százalékban oka a nehezebb teherbeejtésnek. A ritka, mindkét kürt elzártsága nem valószínű önnél, ha nem volt terhességmegszakítása, vagy egyéb, lázas hasi gyulladása. Feladni tilos, sok sikert.

Kérdés: 2012. október 08., 17:52; Megválaszolva: 2012. október 11., 13:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
meddő vagyok
Mire számítsunk?
Petevezeték elzáródás?
Meddőség kevés progreszteron miatt
meddőség
A hormoneredmények alapján két orvos is mondta, hogy korai petefészek kimerülésem van. A családomban és a rokonságban nincs olyan 35 év feletti nő...