Örökölheti a betegségeinket a gyermekünk?

Tisztelt Doktor Úr/hölgy! A kérdésem genetikai jellegű.. Én egy 34 éves férfi vagyok, és vízfejűséggel (Hidrocephalus) születtem, szerencsére, idejében észlelték, és így egy shunt segítségével teljes életet tudok élni, a párom 31 éves, és diagnosztizálták nála a paranoid szkizofréniát. Risperda Consta 37, 5mg injekcióra jár 3 hetente. A családjában édesanyja, és a nagymamája is ugyanilyen beteg. A kérdésem az lenne, hogy maga szerint lehet-e egészséges gyermekünk ezek ellenére, illetve, ha beteg lenne, "csak" a mi betegségeinket örökölheti, vagy lehetnek ezek miatt esetleg más egyéb betegségei, esetleg fogyatékosságai? Mekkora erre az esély? Köszönettel: Zoltán.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza öröklődő betegségek témában

A leírt betegségek ismétlődési kockázata 3-5%-os hamár született beteg gyermek akkor 10%.

A hydrocephalus a terhesség során ultrahang vizsgálattal felismerhető.Több formája ismeretes.

A skizofrénia családokban több generációt sújthat.

Ismétlődési kockázata ha már van a családban 5-10%.Ez nem azt jelenti, hogy ne vállaljanak gyermeket. A környzeti tényezőknek jelentős szerepe van a kialakulásában./stressz/

A hajlam örökölhető, nem a betegség.

Kérdés: 2012. október 05., 21:58; Megválaszolva: 2012. október 09., 21:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Terhesség megszakítás után