mit tehetek?

Tisztelt Doktor! Nemrégen miómát találtak a méhemben, hamar nőtt ezért az orvosom műtétet javasolt, amibe én bele is egyeztem. Mivel nem szeretnék gyermeket, abban egyeztünk meg, hogy kiveszi az egész méhet. Megtörtént a műtét és ébredés után mondta el, hogy a méhemet meghagyta. Kérdésemre, hogy ezek után számíthatok-e újabb mióma kialakulására azt válaszolta, hogy valószínűleg igen, de add rá gyógyszert. Most drasztikus mennyiségű sárgatesthormont ad, aminek én egyáltalán nem örülök, viszont ha nem kapom akkor hamar kiújulhat a mióma. Kérdésem az lenne, hogy miért nem az előre megbeszélt műtétet hajtotta végre. Az egyáltalán nem számít, hogy a beteg mit akar?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza myoma műtét témában

Kedves Kérdző! Feltett kérdésére egyetlen pontos választ egyedűl az operatőr adhat. A műtét környezete lehet befolyásoló az eltávolítás mértékére, összenövés például, ami a góceltávolítást javallja inkább. De ne féljen a kiujulástól, az egész pobléma menopauzájától megszűnik, minden méretű myoma visszafejlődik tüszőhormon temelés nélkül. Nem biztos egyáltalán, hogy akinek egy myomája volt, annak több is lesz. Ídővel szinte mindenkinek kialakulnak kisebb.nagyobb gőcai, de legtöbbjük nem ér el akkora méretet, hogy műtét, jelenleg újabb műtét javallta lenne.

Kérdés: 2012. október 04., 17:10; Megválaszolva: 2012. október 07., 12:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elmeszesedett 4,5 cm myomagöb
Üdvözlöm! 2 éve az életminőségemet rontó hasi panaszaim vannak. A jobb oldali hasfelem egy pontján a myoma nyomja a szerveimet. Vizelési székelési...
Mióma a méhen
T. Szülész-Nőgyógyász Doktor úr! Kérédesem az lenne, hogy mioma mütét mennyi ideig tart hogyan csinálják, mennyire fáj, és a méhemet...
Indokolt-e améh és petefészkek...
Feleségemnek térdműtétet megelőzőleg góckutatás alkalmával Myoma corp.Ut.-t állapítottak meg 2011.01.19.-én. (Az uterus fundusának...
Fontos megműteni a miómám? ...
Tisztelt Doktor Úr! 1 hete erősen görcsöltem, a kórházban vizsgálatok sora után találtak egy 50mmx36mm-es miómát az uterus hátsó falán. A...
Menstruációs vérzés