Gyerekvállalás

A párom komoly választás elé állított, melynek a gyerekvállalás a központi témája. Ő szeretne, én nem igazán. Súlyos orvosfóbiám miatt nem érzem képesnek magam alávetni a terhességgel járó orvosi vizsgálatoknak (a nőgyógyásznál) , még ha a szülést el is viselem valahogy. Van ezek ellen kiskapu, hogy ne kelljen rajtuk átesnem? (Anyagi vonzat nem érdekel) Valamint a szoptatással is hasonlóképp állok. Még egy dolog foglalkoztat: a petefészek ciszta veszélyeztetheti a terhességet, illetve a szülést? Köszönöm előre is a segítséget. (Kérem, pszichés kezelést ne javasoljon, az rajtam nem segít.)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza gyermekvállalás témában

Nem egyszer azt gondoljuk, van még idő a gyermekvállalásra. Máskor pedig azért halogatjuk, mert félünk a szüléstől, esetleg a gyermekneveléssel kapcsolatos fellelősségtől. Pedig a gyermekvállalás egy nő életének fontos része, nem tehető egy mérlegre sem félelmeinkkel, sem munkánkkal. Állásunkat anélkül is elveszthetjük, hogy gyermeket vállalnánk. Félelmeink nem tűnnek el, ha soha nem próbáljuk ki az anyaság csodálatos élményét.

A terhesség kiviselése alatt szükség van terhesgondozásra ahol az anya és a magzat állapotának felmérése és egyéb vizsgálatokkal az egészséges magzat és anya egészségét szolgáló ténykedés történik.

A cysta nagyságától függően okozhat problémát, ez a terhesség kiviselésében jelenthet feladatot, azonban általában nincs szükség beavatkozásra.

Kérdés: 2012. szeptember 28., 20:04; Megválaszolva: 2012. október 01., 22:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
vállalhatunk-e gyermeket 50 felett
Én 32 éves vagyok, a nejem 52. Az elmúlt időben szóba került, hogyha még lehetséges akkor szeretne babát vállalni. Mivel nekem ő a legfontosabb, ha...
gyermekvállaás 35 év fölött?
Tisztelt Dr.Nő / Dr.Úr! Az volna a kérdésem, hogy mennyivel, hány %-ponttal nagyobb a kockázata születési és fejlődési rendellenességnek a...
méhszájgyulladás
szép napot! az a problémám, hogy nov.30.án volt missed AB műtétem.azóta voltam januárban kontrolon, ott minden rendben volt.majd február, március...
Fájdalmas havivérzés -- terhesség
Kedves Doktornő! A következő lenne a kérdésem. Férjemmel gyermeket szeretnénk, de egyikünk sem fiatal (ő 50, én 39) . Nekem szabályos a...
Babat szeretnenk
Tisztelt Dr.Ur! Januar vegen abbahagytam a fogamzasgatlo szedeset, amit huzamosabb idon at szedtem (4ev, majd egy ev megszakitas, aztan ujbol ket evet...