Gyulladás vagy gomba

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két hónappal ezelőtt voltam orvosnál ahol megállapították, hogy van egy kis gyulladásom amire Dalacin hüvely krémet írtak fel. Két héttel ezelőtt arra ébredtem fel, hogy erősen viszketett és csípő érzésem volt, és estére egy kisebb darab véres összesűrűsödött valami távozott. Alkalmaztam a canasten krémet ami enyhítette a tüneteket, de nem múlt el. Az lenne a kérdésem hogy a dalacin krém okozhatta a tüneteket? Ön szerint mi lehet ez gyulladás vagy gombás fertőzés? Válaszát előre is köszönöm! Kriszta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kriszta! A hüvely fala a leggyakoribb kétféle kórokozóra, baktériumokra vagy gombákra egyaránt gyulladással reagál. A gombás jelenlét inkább égő, maró érzés, enyhe vörös duzzanattal, sűrű, törmelékes, túrószerű váladákkal. A baktériumok inkább viszkető érzst okoznak, bővebb, gennyszerű váladékkal, esetleg kellemelen szaggal. A Dalacin erre nagyon jó volt, valószínűleg az bakteriális fertőzés volt. De az antibiotikum gombás fertőzést segíthat elő, mert arra nem hat. A Caesten krém javított, de a hüvely mélyében nem hat, ott a gomba forrása.Ezért hüvelykúpos megoldás segít, legtökéletesebben egy szem szájon át is hasznát Diflican vagy Mikosyst-Gyno 150 kapszulával.Ezt a partnernek is érdemes beszedni a visszafertőzés elkorülése érdeklében. A probláma bagatell, csak nagyon kellemetlen.Gyorsan gyógyul.

Kérdés: 2012. szeptember 16., 13:50; Megválaszolva: 2012. szeptember 18., 16:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelygyulladás
bakteriális fertőzés
Tisztelt Főorvos Úr! Jelenlegi panaszom a hüvelyi égés,viszketés, enyhe alhasi fájdalommal.Folyás nincs. Enyhe vizelet inkontinenciám van. Lehet...
Fájdalmas hüvelybemenet
Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a panasszal fordulok Önhöz,hogy a hüvelybemenet duzzadt, fájdalmas sokszor kényelmetlen ülni is a...
Folyás és egyéb kellemetlenségek
Tisztelt Doktor úr! Kellemetlen és kapcsolatunkat is befolyásoló dolgog miatt szeretnék írni. Párom (hölgy) folyással és egyébb kellemetlen...
Mit tegyek?
Tisztelt Doktor úr! Többször rosszullétek jöttek rám miután rájöttem mi okozza a rosszulléteimet. Egy 1 hónapos tampont távolítottam el a...