Terhesség

08.24.-én csináltam terhességi tesztet és pozitív lett.Elmentem a nőgyászomhoz és ultrahanggal is megvizsgált akkor ezt írta a vizsgálati lapra: Endometrium vastagság: 12mm, benne 1mm-es felritkulást és másnapra pecsételő vérzésem volt de csak párnapig halvány rózsaszínes volt.Rá egy hétre megint mennem kellet ultrahangra és akkor már semmi terhességre utaló jelet nem látott akkor már az endometrium vastagság is csak 9mm-s lett. Azóta is ugyan úgy megvan a terhesség minden jele reggeli hányinger hányás mellfeszülés is. A hasamnak nagysága is teljesen más mint eddig volt meg a formája is.Ilyenkor mi lehet a konkrét helyzet? Esetleges állterhesség lehetséges vagy nem? Szeretnék valami magyarázatot kapni erre a történésekre. Már évek óta próbálkozunk a párommal és csak most történt ilyen, már nagyon szeretnénk kisbabát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! A tennivaló: csináljon újra első reggeli vizeletből tesztet. Ez nem becsapható.Ha pozitív és továbbra sem látható méhen belül embrió, felmerülhet a méhen kívüli terhesség gyanúja, ami további ultrahangos vizsgálatot kívánna. A hasa formája biztosan nem terhességfüggő ilyen esetleges koraterhességben, az ha sovány, látható domborodást magd a 14-15. héttől mutatna. Ha dundibb, még később.Ha nem terhes most, és ez a valószínűbb a nyálkahártya vastagság alapján, úgy dolgozzanak ki egy esetleg hormonálisanntámogatott teherbeesést elősegítő menetrendet orvosával. Bár korából következtetve nincs még elkésve semmivel sem.

Kérdés: 2012. szeptember 08., 19:39; Megválaszolva: 2012. szeptember 09., 18:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet