Lehetek terhes?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy majdnem 3 hónapja nem vettem be az utolsó szem fogamzásgátlót. Menses utolsó napján voltunk párommal. Azóta attól rettegek, hogy terhes vagyok. A mensesem normálisan megjön azóta, akkor 1x barnáztam. Csináltam egy csomó tesztet (különböző fajtákat) , de negatív lett mind. Felfázás miatt voltam hüvelyi uh-n, igaz ott nem beszéltem az aggodalmamról, de azt mondta az orvos, hogy a még teljesen normális nagyságú, egyik petefészekben tüszők láthatók. Gyógyszert 2 éve szedem. A hasamban fura puffadást, feszülést érzek (igaz egész nyáron heti többször jártam Pilates tornára, az izmaim is dolgozhatnak) , de semmi más tünetem nincs. Ennyi minden félrevezethet és lehetek ennyi negatív válasz ellenére terhes? Mit tegyek? vagy már csak beképzelem magamnak a dolgokat? Az uh akkor is kimutatja az ekkora terhességet, ha nem konkrétan amiatt megyek el? mióta évekkel ezelőtt volt egy abortuszom rettegek, hogy újra előfordulhat. Válaszát és segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Karolina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Kedves Karolina! Könyörgöm, ne parázzon. Egy vödörnyi csacskaságot ír le pontosan, ordít, hogy feleslegesen izgatja magát. Egy utolsó szem már nem számít abban a ciklusban, hoszen bármikor 4-5 szemmel toldhatja vagy röviditheti bármely ciklusát, ha olyan program elött áll, amikor a vérzés különösen zavaró lenne. Az ultrahang a 3-4 hetesbembriót pontosan látja már. A teszteket nem lehet téves negatívnak csinálni. Ne rettegjen tovább. Bár nem tudom, szült-e már, de egy terhesség sohase legyen ennyire nem kívánatos. Nyugi!

Kérdés: 2012. szeptember 07., 19:11; Megválaszolva: 2012. szeptember 09., 18:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés