ket veszelyeztetett terhesseg utan ikerterhesseg vallalhato?

34 eves vagyok, harom gyerekem van. Az elso es a harmadik terhessegem alatt korai mehosszehuzodasok miatt fenyegeto koraszulessel kuzdottem. Az elso terhessegem vegul 34. hetig tartott. A masodik terhessegem problemamentes volt. A harmadik alatt megint korai osszehuzodasok jelentkeztek, a 29. heten elkezdett kinyilni a mehszaj. Ezt kovetoen orvost valtottam, egy veszelyeztett terhessegi szakembert valasztottunk, aki szoros kontrollal es szigoru pihenessel sikeresen vitte el a terhesseget a 38. hetig. Mindket problemas terhessegem alatt GDM alakult ki, masodik alkalommal mar tablettat is kellett szednem, de a szulesek utan rendezodott a cukorertekem. Mas panaszom nem volt, a gyerekek spontan, egeszsegesn szulettek (a kozepso gyerekunk is kicsit korabban, a 37. heten erkezett) . Most ujabb kisbabat szeretnenk vallalni, de POF-fel diagnosztizaltak, mar 10 honapja probalkozunk. Az elozo ciklusban stimulacio nelkuli inszeminaciom volt, ami sajnos nem sikerult. Mivel szervi oka nincs a meddosegnek, ezert felmerult annak a lehetosege, hogy stimulalt inszeminacio vagy IVF sikeres lenne. Viszont ezeknek a kezeleseknek a kovetkezmenye, hogy megno az ikerterhesseg eselye. Nagyon szeretnem egy szakerto velemenyet meghallgatni, aki nem csak a gyermek megfoganasaban, hanem egeszseges megszuleteseben is erdekelt, hogy illyen elozmenyekkel felelosen gondolkozva vallalhato e az ikerterhesseg eselye, vagy felelotlenseg lenne egyaltalan megprobalkozni vele? Van esely ra, hogy kepes leszek kozel idore megszulni az esetleges ikerbabakat? Vagy ha sikerul is, ennek minimum 9 honap fekves lenne az alapfeltetele? Nagyon koszonom oszinte valaszat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza ikerterhesség témában

Az, hogy stimulált ciklusból milyen terhesség jön létre az még kérdés.Nem feltétlen ikerterhesség jön létre.

Az tény, hogy az ikerterhesség esetében gyakoribb a koraszülés.Ennek ellenére kiviselésére előre nyilatkozni csak feltételezés lenne.

A tényleges helyzet az a gyakorlatban derül ki.

Kérdés: 2012. szeptember 04., 12:15; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 23:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?