Labor eredmény

Kedves DR.-Nő! Rendszertelen menzeszem miatt fordultam nőgyógyászhoz aki PCOS gyanúja, miatt az alábbi vizsgálatokat kérte. A segítségét szeretném kérni a labor eredményem kiértékelésében, hogy mire számíthatok mert 1, 5 hónapot kell várnom mire vissza vihetem az eredményem a orvoshoz. Addigra kaptam időpontot. TSH: 4, 610 mIU/L 0, 400-4, 00 fT4: 13, 4 pmol/L 11-22, 7 Koleszterin: 5, 4 mmol/L 3, 5- 5, 2 HDL Koleszterin: 1, 18 mmol/L 1, 30-1, 55 LDL Koleszterin: 3, 3 mmol/L 2, 6-3, 4 Triglicerid: 2, 0 mmol/L 0, 5-1, 7 Glukóz: 4, 8 mmol/L 4, 1-6, 0 OGTT Glukóz 60' 7, 9 mmol/L OGTT Glukóz 120' 6, 0 mmol/L Anti-TPO: 544, 49 IU/mL 0.50 - 5, 61 SHBG: 17, 50 nmol/L 11, 70 - 137, 20 DHEA-sulfat: 8, 72 umol/L 2, 60 - 13, 90 Inzulin 0': 15, 10 mIU/L Inzulin 60': 96, 50 mIU/L Inzulin 120': 82, 70 mIU/L 17-OH-progeszt. 1723 pg/ml 140.0- 4280.0 Ciklus 4. napján készült eredmények: TSH: 4, 870 mIU/L fT4: 13, 4 pmol/L fT3: 5, 5 pmol/L 2, 8-6, 5 FSH: 6, 2 IU/L LH: 4, 1 IU/L Progeszteron: 1, 21 nmol/L Oestradiol: 134 pmol/L Testosteron: 1, 26 nmol/L < 2, 77 Prolactin: 299 mIU/L 40- 530 Köszönöm szépen a segítségét! Üdvözlettel: Virág

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza laborértékek témában

Tisztelt kérdező!

Autoimmun pajzsmirigy gyulladásra utaló laborleletei vannak, amelyekbők már látszik a pajzsmirigy csökkent teherbírása. E mellett magasak a vérzsír szintek kissé és enyhe inzulinrezisztencia is látszik.

Ha túlsúlyos, javaslom, a súlycsökkentést és a leleteit mindenképpen vigye vissza orvosához, mert bár nem sürgősségi eset, de kis adagú pajzsmirigy hormon kezelés szóba jön.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 03., 08:15; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 16:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Jó napot kívánok érdeklődni szeretnék nagyon be volt duzzadva a mellem és érzékeny is volt! Külföldön tartózkodtam és elmentem az orvoshoz!...
Mola terhesség
T. Orvos! Megszakadt terhesség ill.partiális mola gyanújával fognak műteni. 6+3 hetesen uterusban 5mm összeesett petezsák, alatt felritkult decidua...
Elakadó vizelet
Tisztelt Doktor úr! 76 éves vagyok,2 gyerekszülésen túl / mindkettő 4.5 kg volt / Elakadó vizeletprobléma miatt fordultam orvoshoz. Az urológus...
Új fogamzásgátló módszer...
Tisztelt Doktornő! Másodvéleményt szeretnék kérni Öntől. 19 éves korom óta használok valamilyen fogamzásgátlót, először a Lindynette-et...
Menstruácios zavarok
Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok azt vettem észre 3-4honapja hogy 21 napos lett a ciklusom mi okozhatja? Februarban 18an jott meg Márciusban 15en most...