Visszatérő hüvelygyulladás

Tisztelt Doktor úr! Olyan problémám lenne, hogy márciusban először volt hüvelygyulladásom, amire a nőgyógyász egy tablettát és hüvelykúpot írt fel. Be is szedtem mind majd elmúlt. 1 hónapja viszont újra megjelent, ismét elmentem dokihoz mondtam, hogy korábban már volt és, hogy mit írt fel rá. Most is ugyanazt a gyógyszert kaptam, ismét beszedtem, de most nem akar elmúlani. Nagyon kellemetlen, viszket ég és a párommal való együttlétet is megkeseríti. Mit tehetnék? Mire figyeljek, hogy ne fertőződjek folyton vissza? Esetleg valami vény nélkül kapható gyógyszer? Lehet, hogy a párom fertőz vissza? Ha igen mit lehet tenni ez ellen? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező! A hüvelyváladék glikogéntartalma kiváló, vonzó táptalaja minden kórokozónak. De alapvetően tisztázandó, hogy gomba, vagy baktérium van-e jelen, mert teljesen más gyógykezelést igényelnek. Ennek eldöntése egy egyszerű hüvelyi PH / savasság-lugosság / méréssel megoldható. A visszafertőződés minden esetben létrejön, ha a partner nincs egyidejűleg kezelve. Ez szájon át szereknél megoldható, hüvelyi szereknél a legegyszerőbb, ha a végefelé, az utolsó kúphasználat idején legalább egyszer a felhelyezés után 1-2 órával a testmelegben olvadt, kenhető kúppal együttvannak. Ez a partner legegyszerűb bekenése a gyógyszerrel. A megelőzés kulcsa, hogy a gyógyszerektől elpusztult hasznos tejsav baktériumok mielőbb szaporodjanak vissza és kizárólagosan uralják a hüvelyt. Ez tejsavas öblítéssel vagy ma már kapható különböző probiotikus hüvelykúp felhelyezésével megoldható heti 2 alkalommal.

Kérdés: 2012. augusztus 26., 11:33; Megválaszolva: 2012. augusztus 27., 10:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...