nőgyógyászati folyás

Tisztelt Szakértő! A problémám a következő: 8 hónapja szültem, a hat hetes orvosi vizsgálatot követően visszatérő nyákos folyást tapasztaltam. Mivel szoptattam a Lactacid nevű gélt használtam, ha tapasztaltam a jelenséget. Már nem szoptatok, és most a nőgyógyász felírta a Dalacin nevű krémet, mert szerinte bakteriális eredetű a folyás(általában színtelen, nyúlós nyákos anyag) . Az utóbbi két hónapban megfigyeltem, hogy a menszesz első napjától számítva kb a 10. naptól jelentkezik, és kb egy hétig tart. A legutóbbi menstruációt követően, amikor vége lett el kezdtem használni a dalacint, pedig nem volt semmi folyásom már kb 3 hete, és amikor már vége fele közeledett a kúra, az 5. naptól ismét jelentkezett a folyás.már befejeztem, és még mindig van a folyás. Mi lehet velem? hova forduljak ezzel? A szúlést követően a hat hetes vizsgálaton találtak valamilyen hám eredetű elváltozást, és kúra után kell visszamenni vele, hogy mégis mi lehet.Lehet ez az oka? Válaszát előrer is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Kérdező! Alaplényeg: középidőben hormonális okból nyúlós, takonyszerű / bocs/ folyás a nyakcsatorna hámjából van, ez vonza a spermiumokat a megtermékenyítéshez. Ha zavarja, legfeljebb tejsavas öblítést, / irrigálás / használjon ilyenkor. Dalacint csak bizonyított, gyötrő tünetü bakteriális hüelyfertőzés gyógyítására szabad használni, mert teljesen elpusztítja a hüvely védő tejsavbaktérium flóráját is. Ennek mielőbbi visszatelepítésére ma már hüvelyi probiotikum kúpok és kapszulák kaphatók recept nélkül, amit önnek is feltétlenül javasolok a gyógyszeren feltüntetett adagolásban.

A talált rejtélyes hámelváltozás valószínűleg a méhszájon van, ezt a sima citológiai kenetvétel és nagyítós kolposzkópos vizsgálat tiaztázza, a folyáshoz nincs köze.

Kérdés: 2012. augusztus 22., 17:46; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 23:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés