Endometriózis? Mit jelent ez?

Tisztelt Doktor úr! Remélem tud nekem segíteni, arról lenne szó h 25 éves vagyok még nincs gyermekem 2004 óta van endometriozisom 1 laparaszkópiás műtéten és egy fél éves danoval szedésén vagyok túl semmi eredménnyel.Egyik orvostól a másikig mentem aztán múlthét kedden voltam dokinál aki azt mondta h a bal petefészkemben zöld diónyi nagyságú ciszta van de ez nem meglepő mert folyamatosan van csak felszívódik valamint méh heveny gyulladás és a méhem falában egy 39mm endometriosisnak kinéző dolog! Azt mondta két hét múlva menjek vissza addig meg lesz a rákszűrés eredmény vérkép és küld debrecenbe specialistához! Nagyon tanácstalan vagyok és eszméletlen fájdalmaim vannak! Nem tudom mire számíthatok műtét vagy gyógyszer injekció nagyon félek ja és 2011.09. volt egy missed abortaciom elhalt 8 hetes korában a babám azt mondta a doki e miatt volt és ha bármikor is valahogyan teherbe esnék elmenne a babám! Segítsen ha tud miként működik ez a debreceni dolog?! A leletemben pontosan ez áll uterus 78x54x72mm endometrium 13mm Bal oldalon tubaszögletben 39mm átm középen változó echonitású adenomyosisnak colicalodott myom göbnek megfelelő képlett. az mr vizsgálat 2005 ben volt azóta nem ott ez volta corpus bal oldalán lateriálisan 10x11 mmes kerek minden szekvencián fokozott jelintenzitású jól körül írt képlet ábrázolodott. A látott elváltozás megjelenése alapján endometriosisnak megfelel. Azóta nem történt semmo re laparaszkópia semmi! Előre is köszönöm a válaszokat! További szép és fájdalommentes naot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza endometriózis témában

A laparoszkópia elvégzése javasolt a pontos diagnózis megismeréséhez.

Szövettanilag igazolt endometriózis esetén a specialista térítésmnetesen javasol hatékony gyógyszert.

Kérdés: 2012. augusztus 16., 16:40; Megválaszolva: 2012. augusztus 18., 19:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?