hüvelygyulladás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fél éve volt utoljára szexuális együttlétem, akkor hüvelyszárazság miatt kidörzsölődtem, és azóta izgalmi állapotban mindig fájdalmat érzek a hüvelyemben. A problémát sajnos kezeletlenül hagytam mind ez idáig. Egy hete nőgyógyász vizsgált, ami szintén nagy fájdalommal járt, azóta intenzívebben előjött a hüvelyfájdalom, néha akkor is fáj, ha nem vagyok izgalmi állapotban, illetve egy minimális diszkomfort érzést is tapasztalok vizeléskor. Az orvos Gynoflor hüvelytablettát írt fel, ami után a tünetek ugyanúgy fennmaradtak. Mivel a fenti okok miatt ódzkodom az újabb nőgyógyászati vizsgálattól, az lenne a kérdésem, hogy jó lenne-e erre a problémára a tejsavas-grapefruitmag kivonatos irrigálás? Tudna-e javasolni más egyéb gyógymódot?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező! A tejsavas irrigálás kétszer hetente jót tesz. De az akutabb panaszára vegyen recept nélkül kapható Ovestin krémet, naponta egyszer kenjen vékony réteget a bejárat és az alsó, ujjal elérhető hüvelyhámra. Inkább enyhén dörzsoölje be. Legközelebb együttlét szándék estén vegyen Dermolin gél nevű szert, babnyit elkenve a bejáraton sikosan csúszós lesz a környék és panaszmentes az együttlét. Rendszeres kapcsolatban idővel a probléma úgyis megoldódik. Ne tertózkodjon ezután sem az együttlétektől, sem, ha kell, a nőgyógyászati vizgálattól.

Kérdés: 2012. augusztus 16., 10:54; Megválaszolva: 2012. augusztus 19., 10:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?