menstruáció késése

Tisztelt Doktor Úr! . 3 éve volt a bal petefészkemben egy ciszta, ami beavatkozás nélkül felszívódott. Azóta nehézkesen indul a menstruációm. Minden második hónapban 7-10 napokat is késik. Azóta már kétszer jártam éves szűrésen, ahol kértem hüvelyi úton történő ultrahangot is. A doktor úr nem észlelt a petefészekben cisztát. Mi lehet a probléma? Fogamzásgátlót nem szedek, a tablettával kiküszöbölhető lenne ez a probléma? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza rendszertelen menstruáció témában

Kedves Kérdező! Ha jelenleg nincs cisztája az ulzrahangos vizsgálat tükrében, a vérzésrendetlensége jelenleg kisebb hormonalis összhang hiánya a petefészek termelő és az agyalapi mirigy irányító rendszerében. Annak idején a ciszta többlet tüszőhormn tartalmával lehetett oka vérzésrendellenességnek. Jelen panaszát két úton lehet rendezni: egyrészt hormonalis fogamzásgátló szedéssel, a jelenlegi pontatlan hormontermelést helyettesítve pontos ciklust kapna, mellesleg fogamzásgátolt is lenne. A másik út, hogy serkenteni kell a tökéletlen rendszert, de ez fokozott fogamzásképességgel jár. Válasszon a két lehetőség közül és keresse fel nőgyógyászát.

Kérdés: 2012. augusztus 16., 10:37; Megválaszolva: 2012. augusztus 19., 10:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...