vérzészavarok

T. Dr.Úr/ Nő A problémám a következő: Évek óta a vérzésem elhúzódó nem akart elállni/14-15 nap/ erre Norcolutot kaptam rendszeres szedésre /minden hónap 24-től 10 napig 3x1 -et/ mert kevesebb nem hozta meg. 1 év alatt 10 kg-ot hiztam, ezért átálltunk Duphaston 3x2-re/3x1 nem volt elég/amitől nagyon heves vérzésem lett, ezért most visszaálltunk Norcolutra de nem marad el a vérzésem 10.napja. Nem sok, csak kellemetlen.Orvosom szabadságon van 1 hónapig, várjak addig, vagy szedjek ujra Norcolutot 24-előtt hogy elmaradjon? UH: Megvastagodott nyálkahártya, 16mm, gyulladás nincs. Aspyratios biopsiát végeztek, eredmény rendben. Várjak ujra 24-ig a tbl szedéssel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza vérzészavar témában

A leírt vérzési rendellenesség miatt szövettani vizsgálat javasolt. A vérzészavarok a nőgyógyászati tünetek igen fontos részét képezik. Bármely életkorban jelentkeznek, gondolni kell arra, hogy a rendellenes vérzéseknek nemcsak funkcionális, hanem organikus oka is lehet.

A menstruációs zavarok diagnosztikájának alapja a tünetek és a panaszok megismerése, a nőgyógyászati vizsgálat, amelynek elengedhetetlen része a kolposzkópia és az onkocitológiai kenetvétel, továbbá az ultrahangvizsgálat, mindenekelőtt a transzvaginális szonográfia. Ezek eredményei teszik lehetővé a további célzott diagnosztikus eljárások (hormonmeghatározások, méhkaparás, frakcionált küret, anyagvétel stb.) megtervezését és az oki terápia (hormonkezelés, polipeltávolítás, műtét stb.) bevezetését.

Kérdés: 2012. augusztus 13., 11:48; Megválaszolva: 2012. augusztus 14., 21:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...