mit jelent?

Tisztelt Doktorúr/nő! Három éve viselek mirenát jól beváltan. tTavaly februárban a cytológia eredményem P3 volt, a kontroll júniusban negatív.Idén a július elején végzett vizsgálat ismét P3 közepesfokú gyulladás HPV gyanuja, enyhe fokú intraepithelialis laphám laesio (LSNL) , atypusos mirigyhámsejtek (AGC-NCS)Szoros cytológia kontroll 3 hó múlva. Az orvos e hét elején HPV tipizálásra küldte a mintámat.Szeretném Öntől megkérdezni mit jelent ez az egész? mi Van közepesen begyulladva ha "nőgyógyászatilag rendben "vagyok nincs gyulladás.Van e esetleg köze a mirenának ehhez az állapothoz, levetessem e? És a következő cytológia lehet e jó ha nem kaptam rá semmi gyógyszert, gyulladáscsökkentőt.Hogyan mivel segíthetek az eredményemen? Várom mielőbbi válaszát, köszönettel Katinka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza rákszűrés eredménye témában

A leírt cytológia elváltozás lehet gyulladás miatt. A méhnyak gyulladása gyógyszeres kezelést igényel. Azt követően ismételt cytológia vizsgálat. A HPV tipizálás eredményét tanácsos megvárni, ha magas kockázatú törzs tenyészik ki, akkor a szövettani vizsgálat mérlegelendő.

Ekkor a Mirena levétele is szóba jön.

Kérdés: 2012. augusztus 09., 07:16; Megválaszolva: 2012. augusztus 12., 13:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Új fogamzásgátló módszer...
Menstruácios zavarok