Kell-e ezzel a mellváladékozással endokrinológushoz fordulni, vagy helyrejöhet magától?

Tisztelt doktor/doktornő! 4 évig szedtem fogamzásgátlót, amit 3 hónapja hagytam abba. A szedés közben fellépett emlőváladékozás (hol átlátszó, hol tejszerű, de mindig mindkét mellemből) . A nőgyógyász nem említette, hogy emiatt abba kellett volna hagynom a szedését. Mikor május végén abbahagytam, a mellváladékozás felerősödött, az abban a ciklusban lévő menstruációm ki is maradt. A 2. hónapban már sokkal kevesebb váladék jött, 1 héttel hamarabb véreztem, mit kellett volna (bár sokkal kevesebb volt a megszokottnál) , ebben a hónapban voltam hüvely UH-on is, ahol "érő tüszőt", pár nappal később pedig "aktív petefészket" látott az orvos, mindkétszer 6 mm-es endometriummal. Most, a harmadik hónapban már csak akkor jön egy-két csepp, ha megnyomom, a menzeszig még van kb. 1-1.5 hetem. Terhességi tesztet utoljára 5 napja csináltam, negatív eredménnyel. Kell-e endokrinológushoz fordulnom, vagy rendeződni fog magától? A fogamzásgátló megemelte volna a prolaktin szintet, vagy más lehet a gond mögött? Köszönettel: Dorka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza mellváladékozás témában

Az ilyen jellegű mellváladékozást az emelkedett prolaktin szint okozhatja. Azonban az emelekedett prolaktin a peteérést gátolja.

Amennyiben néhány hónapon belül nem rendeződik magától akkor érdemes szakorvoshoz fordulni, gyógyszeres kezelés alkalmazása jön szóba, hormonvizsgálat után.

Kérdés: 2012. augusztus 03., 18:35; Megválaszolva: 2012. augusztus 04., 23:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?