Mióma méretének csökkentése

Tisztelt Weborvos! Olvastam, hogy az Esmya gyógyszerrel hatékonyan tudják kezelni a miómákat. Sajnos nekem több mióma van a méhemben a méretük 1-2cm, a méretük nem nagyon változik, rendszeresen járok ultrahang vizsgálatra. Vérzési problémákat okoz. Legyen szíves elmondani a véleményét erről a gyógyszerről, mert én olyan megoldást szeretnék amivel legkevésbé ártok magamnak, ugyanakkor megoldja az alapproblémámat. Ez a gyógyszer hormont tartalmaz? Mellcisztákra milyen hatással van? Miért csak 3 hónapig lehet alkalmazni? Milyen mellékhatásokkal kell számolni, pl. hőhullám, csontritkulás kialakulhat? Mennyibe kerül? Válaszát előre is köszönöm: Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza mióma témában

. Az Esmya™ saját termékcsoportjában az egyik vezető orális szelektív progeszteron receptor modulátor (SPRM) , mely visszafordíthatóan blokkolja a progeszteron receptort a megcélzott szövetekben (a méhben, a méhnyakban, a petefészkekben és a hipotalamuszban) , és a hatása azonos egy hatékony, szájon át adható antiprogeszteron készítménnyel.. A készítmény a méhmióma és más jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelését szolgáló új gyógyszercsoport első készítménye lehet.

A leggyakoribb ulipristal acetát kezeléssel összefüggő mellékhatás a fejfájás és mellfeszülés volt, azonban ezek szignifikánsan nem jelentkeztek gyakrabban a placebó csoporthoz képest.

A TB nem támogatja, 50000ft, most két hónap után a harmadik hónapra ingyen kapható.

Kérdés: 2012. augusztus 01., 16:59; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 20:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés